Suđenje u predmetu "Košljun": Vidu Rađenoviću keš isplaćen u Budvi

"Rečeno mi je da su te pare u Budvi isplaćene Vidu Rađenoviću"
192 pregleda 2 komentar(a)
Košljun,  Vido Rađenović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Vido Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2015. 07:32h

Nekadašnji šalterski radnik filijale Prve banke u Budvi Saša D. Ćosović, kazao je juče da se ne sjeća da li je on isplatio 400.000 eura u gotovini Vidu Rađenoviću. Ćosović je svjedočio u nastavku suđenja u predmetu “Košljun”.

Odgovarajući sutkinji Valentini Pavličić, rekao je da je on isplaćivao jedino iznose do 5.000 eura.

"Svi veći iznosi isplaćivani su po instrukcijama i nadzorom direktora filijale Miodraga Vučinića. Pored njegovog kabineta je bila mala kancelarija gdje su se isplaćivale pare, a ponekad i u njegovoj kancelariji za one koje on poznaje. Ne mogu da sjetim da li sam ja isplatio 400.000 eura u gotovini, bilo je to prije sedam-osam godina”, kazao je svjedok.

Sutkinja je podsjetila da je nekadašnja pomoćnica pomoćnik generalnog direktora Prve banke u odbrani izjavila da je taj novac Vidu Rađenoviću isplaćen u filijali u Budvi.

Vido je tužiocu u istrazi ispričao da ga je Lazar Rađenović pozvao i rekao mu da pođe kod Jelice Petričević i podigne novac u gotovini. Tada je rekao da je po njegovom dolasku u banku ona već pripremila gotovinu.

Ćosović je juče potvrdio da je on potpisao nalog o isplati 115.000 eura firmi “SP Luna”, jer se na isplatnom nalogu nalazi njegova šifra. Konstatovao je da taj iznos sigurno nije isplatio na šalteru, već u nekoj od kancelarija banke u Budvi.

Trezorista u centrali Prve banke u Podgorici Veselin Zarubica, ispričao je u martu 2008. godine iz Budve u trezor Prve banke u Podgorici preneseno 400.000 eura. Kako nalog nije pratio gotov novac, on je pozvao filijalu u Budvi kako bi saznao na šta se dokument o prenosu odnosi.

"Ne znam sa kim sam razgovarao iz filijale kada mi je rečeno da su te pare isplaćene u Budvi Vidu Rađenoviću”, kazao je Zarubica.

Vještak Hamid Šabović, koji u svom nalazu tvrdi da je 400.000 eura isplaćeno 27. novembra 2007, ni nakon saslušanja ta dva svjedoka nije se mogao složiti sa tvrdnjama optužene Petričevićeve da je novac isplaćen marta 2008.

"Ne mogu sa sigurnošću da potvrdim kada je 400.000 eura isplaćeno Vidu Rađenoviću, ali iz dokumentacije proizilazi da bi to moglo biti 27. novembra 2007", kazao je Šabović.

Vido Rađenović progovorio u korist Aleksandra Tičića

Vido Rađenović rekao je juče da nije tačno da se sa optuženim Aleksandrom Tičićem sreo prije licitacije za zemlju na brdu Košlju . On je rekao da je to vjerovatno bilo kasnije.

"Ne bih htio da griješim dušu... Možda sam se sa Tičićem sreo poslije licitacije i tada mi je čestitao... Vjerovatno je to bilo poslije licitacije”, kazao je on.

Bonus video: