Crnogorski policajci i ovog ljeta radno na hrvatskom primorju

U sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone, između Uprave policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstva policije Hrvatske, 29. juna 2015 godine je održan sastanak u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova
84 pregleda 3 komentar(a)
Crnogorski i hrvatski policajci, Foto: Uprava policije
Crnogorski i hrvatski policajci, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.06.2015. 17:04h

Crnogorski policajci će od 1. jula do 1. septembra, biti raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj, dok će za vrijeme turističke sezone u Herceg Novom i Budvi boraviti policajci iz Hrvatske, saopšteno je iiz Uprave policije

U sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone, između Uprave policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstva policije Hrvatske, 29. juna 2015 godine je održan sastanak u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Policajcima koji će biti radno angažovani u Hrvatskoj obratili su se pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević i glavni policijski inspektor Petar Krstajić, koji su istakli da očekuju da će nastavak ovakvog oblika saradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i dati podršku bezbjednosti saobraćaja, kao i prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj", navodi se u saopštenju Uprave policije..

Iz Uprave policije podsjećaju da je projekat razmjene počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013 godine proširena saradnja sa Makedonijom i Italijom, tako da će ovog ljeta na crnogorskom primorju biti radno angažovani policajci iz navedenih pet zemalja.

"Dosadašnja praksa i iskustva koje se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika ovih država u toku turističke sezone dale su jako dobre rezultate u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: