Opet odloženo suđenje za nasilje na bazenu

"Možda će ga predsjednik suda nać, on vedri i oblači, on možda zna đe je Bato... Zaokružite to na 1000 (eura), imamo mi para", prokomentarisao je Vidoje Stanišić
379 pregleda 5 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.06.2015. 10:17h

Advokat Božina Banović, branilac Vidoja Stanišića, u postupku koji se vodi zbog nasilja na podgoričkom bazenu 2012. godine, moraće da plati 900 eura kazne, jer se nije pojavio na današnjem pretresu.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović je po ko zna koji put odložila suđenje, ovog puta zbog nedolaska advokata, koji je uredno pozvan na pretres.

Kako Stanišić nije prihvatio da se suđenje održi bez prisustva Banovića, suđenje je odloženo za 15. septembar.

"Možda će ga predsjednik suda nać', on vedri i oblači, on možda zna đe je Bato... Zaokružite to na 1000 (eura), imamo mi para", prokomentarisao je Stanišić.

On je dodao da će, u nastavku postupka, angažovati još jednog advokata, Branka Anđelića.

Suđenje nije održano već više od godinu dana.

Zastupnik optužbe Saša Čađenović predložio je ranije da se optuženima odredi pritvor, jer, kako je naveo, zloupotrebljavaju procesna prava u postupku, ali je sutkinja odbila takav predlog.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Luki Milicu, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Bonus video: