Iz kabineta Bogdanovića slagali: Šef policije "golf" Opštine vozio duže

Iz kabineta ranije je saopšteno da je vozilo ustupljeno Šaranoviću na korišćenje kako bi mogao da obavlja poslove "održavanja bezbjednosti u ovom gradu”
81 pregleda 13 komentar(a)
Mihailo Šaranović, Foto: Čitalac "Vijesti"
Mihailo Šaranović, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 29.06.2015. 05:46h

Iz kabineta cetinjskog gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića od javnosti su sakrili činjenicu da je načelnik cetinjske policije Mihailo Šaranović vozio službeni automobil Opštine Cetinje sivi “golf 5” (CT CG101) i prije juna ove godine.

Iz Bogdanovićevog kabineta 17. juna saopštili su novinarki “Dnevnih novina” da su desetak dana ranije Šaranoviću dali taj automobil “zbog izraženog problema manjka službenih auta koja duži to OB”.

Više izvora “Vijesti” sa Cetinja saopštilo je da ta izjava iz kabineta gradonačelnika nije istinita.

Kao dokaz redakciji je proslijeđena i fotografija spornog “golfa” uslikana 30. aprila ove godine ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Cetinje.

Iz kabineta ranije je saopšteno da je vozilo ustupljeno Šaranoviću na korišćenje kako bi mogao da obavlja poslove "održavanja bezbjednosti u ovom gradu”.

"Prijestonica Cetinje u kontinuitetu, a u skladu sa svojim mogućnostima, pomaže rad Uprave policije, ispostava Cetinje, u cilju održavanja bezbjednosti u našem gradu. Stoga smo policiji, s obzirom na to da su bili suočeni sa nedostatkom vozila, privremeno ustupili jedan automobil za potrebe obavljanja redovnih aktivnosti”, saopštili su ranije iz te opštine. Cetinjanin Milorad Stanković saopštio je “Vijestima” da je prije nekoliko mjeseci saznao da je opštinski automobil predat šefu policije i da je to saopštio i tužilaštvu.

"Tužilaštvu sam u sklopu jedne krivične prijave saopštio da Šaranović već duže vrijeme koristi to vozilo u privatne i službene svrhe. Ono je bilo nabavljeno za šefa gradonačelnikovog kabineta Dražena Blažića. Upravo Šaranovića smatram odgovornim za asistenciju policije i pomoć gradonačelniku i hapšenje moje porodice”, istakao je Stanković. Dodao je da upravo iz tih razloga slučaj sa “golfom” pokazuje u kakvoj su sprezi čelnici policije i Opštine Cetinje. Članovi porodice Stanković uhapšeni su, tokom svečanog otvaranja gradske tržnice i pijace na Cetinju 13. novembra prošle godine. Stankovići tvrde da im je uzurpirana imovina na prostoru gdje se nalazi pijaca, te da je nezakonito upisana na Prijestonicu, pa su htjeli zbog toga mirno da protestuju na dan otvaranja tržnice.

Bonus video: