Turskoj deset, Crnoj Gori jedno zlato na Žabljaku

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja
3 komentar(a)
Luka Perišić, Foto: DžK Crnogorac
Luka Perišić, Foto: DžK Crnogorac
Ažurirano: 28.06.2015. 19:37h

Dominacijom Turske juče je na Žabljaku završeno Balkansko prvenstvo u džudu za pionire. Selekciji najmnogoljudnije zemlje u konkurenciji devet zemalja pripalo je više od polovine zlatnih medalja u 19 kategorija - čak deset.

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja.

Zlatna je u kategoriji do 36 kilograma bila Ivana Nikolić, srebro je zaslužila Anđela Popović u kategoriji do 40 kilograma, dok su bronze osvojili Petar Radović (-34 kg), Ilija Crvenica (-38 kg), Jahja Nurković i Vasko Kecojević (-46 kg), te Luka Perišić (-50 kg).

"Konkurencija nikada nije bila jača. Izgleda da nas je to pomalo iznenadilo, uz podatak da je većini naših džudista ovo bilo prvo međunarodno takmičenje. Nedostatak iskustva i prevelika želja učinili su da naši takmičari na tatamiju ne iskažu u potpunosti ogroman talenat. No, ne možemo biti nezadovoljni krajnjnim rezultatom. A na organizaciju samog šampionata smo izuzetno ponosno, jer su sve delegacioje pohvalile naš rad, kao i Ionel Stojka, generalni sekretar Balkanske federacije", kazao je generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore Dragan Mrvaljević.

Bonus video: