Burići tvrde da ih je Vešović reketirao za 1.500 eura

Burići su kazali da se ne pridružuju krivičnom gonjenju, ali su tražili da im optuženi vrate novac koji su im dali, jer automobil nije bio pokvaren. Suđenje se nastavlja 6. jula
2810 pregleda 0 komentar(a)
neki momak, crna hronika
neki momak, crna hronika
Ažurirano: 27.06.2015. 06:53h

Podgoričani Vuk i Nikola Burić juče su tvrdili da su ih sugrađani Mišo Vešović (30), Kosta Obradović (22) i Ivan Miličković (29) bez razloga tukli i tražili im novac.

Njih trojica su optuženi da su od Burića iznudili oko 1.500 eura u aprilu.

Burići su ispričali da su od Vešovića iznajmili automobil na 24 sata, jer im je on rekao da ima rentakar, a da ih je sjutra pozvao da mu automobil vrate par sati ranije, što su i učinili.

“Kad sam izašao iz kola, fizički me napao i vikao da smo mu pokvarili kola, udario me u glavu otvorenom šakom, onda mi je neko prišao s leđa i uradio mi 'čišćenje' pa sam pao, a onda su me udarali dok sam ležao. Miličković mi je prišao kad sam ustao i tražio pare, ja sam mu dao sto eura koje sam imao u novčaniku, a vidio sam da Vešović juri i udara moga brata”, rekao je Vuk.

On je dodao da je nakon toga, u pratnji Vešovića, otišao u banku gdje mu je dao još 1.000 eura, a zatim i do kuće da mu preda još 500 eura, koje je zahtijevao Vešović: “On je sjeo u auto za koje je tvrdio da je pokvareno i otišao s njim”, kazao je oštećeni.

Oni se nijesu pridružili krivičnom gonjenju, ali su tražili da im optuženi vrate novac koji su im dali.

Vešović je rekao da ne govore istinu, jer ih niko nije silio da daju novac. On je kazao da su braća sama ponudila novac za štetu na vozilu, samo da im roditelji ne saznaju.

Dodao je da je popravka na kraju koštala oko 300 eura, a da će im vratiti ostatak novca, jer njemu te pare “ništa ne trebaju”.

Bonus video: