Festival alternativnog teatra "Korifej" od 18. jula do 16. avgusta u Kolašinu

Publici "Korifeja" predstaviće se zagrebački Teatar slijepih "Novi život", predstavom "Jučer sam se sjetio plave", zatim, Dramska trupa "Joj, evo ih oni" iz Novog Pazara i FUD Cetinje ostavrnjima "Beton mahala" i "Ljubof"
66 pregleda 0 komentar(a)
Korifej 2015
Korifej 2015
Ažurirano: 26.06.2015. 10:11h

Regionalni festival alternativnog teatra "Korifej", u okviru manifestacije "Udahni Kolašin", čiji je pokrovitelj Društvo prijatelja tog grada, ovog ljeta održaće se od od 18. jula do 16. avgusta.

Kako su najavili iz Kolašinskog amaterskog pozorišta (KLAP), tokom festivala biće izvedeno 10 predstava iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.

Takođe, najavljeno je i učešće pet pozorišta za djecu iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Pored predstava, ovogodišnji "Korifej", drugi po redu, obogatiće ulični performansi studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja (FDU), ali i pozorišne radionice.

Publici "Korifeja" predstaviće se zagrebački Teatar slijepih "Novi život", predstavom "Jučer sam se sjetio plave", zatim, Dramska trupa "Joj, evo ih oni" iz Novog Pazara i FUD Cetinje ostavrnjima "Beton mahala" i "Ljubof".

Na Regionalnom festivalu alternativnog teatra biće izvedene i predstave KLAP-a "Avionspotting" i "Klinč", zatim, "Bog" kotorskog Centra za kulturu, "Policajci" teatra "Total" iz Visokog, "Ah, Joe" mariborskog teatra "Moment“, "Vonredna sostojba" i "Osam žena" Multikulturnog centra iz Kočana, kao i "Drita" lazarevačkog "Plus" teatra.

Najmlađi ljubitelji pozorišta biće u prilici da vide ostavarenja KLAP-a "Trapavi Ali Baba i razbojnici", "Put po svijetu" Gradskog kazališta iz Belog manastira, zatim predstavu "Garavi sokak" Doma kulture iz Prijepolja i "Njegoš za djecu- kako rastu veliki ljudi" Kotor arta.

Plus teatar iz Lazarevca učestvuje i u dijelu dječijeg teatra sa predstavom "Kalamandrija".

Tokom prve polovine avgusta biće izvedena i četiri ulična performansa studenata FDU i drugih učsnika festivala.

Anđelija Rondović vodiće dječiji kamp, Ljubo Đurković i Lela Milošević radionicu "Pisanje drame", a Aleksandra Blagojević i Mirjana Šainović "Pokret".

Za radionice "Lutkarstvo" i "Pokret, maska" biće zaduženi Cvetin Aničić, odnosno, Ferid Karajica.

Bonus video: