Lopičić ubijen na kućnom pragu, traga se za ubicom

Iz MUP-a tvrde da likvidacija Ivana Lopičića nema nikakve veze sa nestankom kokaina u Španiji jer “nije bio kriminalac tog ranga”
1496 pregleda 55 komentar(a)
Ivan Lopičić, Foto: Facebook.com
Ivan Lopičić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 26.06.2015. 05:44h

Izvor “Vijesti” iz MUP-a tvrdi da likvidacija Ivana Lopičića nema veze sa nestankom nekoliko stotina kilograma kokaina u Španiji, iako je iz policije nezvanično saopšteno da jedan krak istrage vodi u tom smjeru.

“Ubijeni nije bio kriminalac tog ranga”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Prethodno je iz policije nezvanično saopšteno da inspektori provjeravaju da li najnovija likvidacija ima veze sa nestankom kokaina zbog koga navodno mjesecima lete glave u kriminalnim krugovima.

Dvadesetšestogodišnjak je likvidiran preksinoć u Kotoru, a prema policijskim evidencijama, bio je blizak takozvanom “škaljarskom klanu”.

Policija je saopštila da je ubijen iz vatrenog oružja oko 3.20 minuta u naselju Sveta Vrača, u ulazu zgrade u kojoj je živio.

Oni nijesu saopštavali detalje ubistva, ali su kazali da “preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva”.

“O događaju je obaviješten zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta. Izuzeti tragovi sa lica mjesta biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Tijelo I.L. je prevezeno na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici radi vršenja obdukcije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ubijeni Lopičić, prema informacijama “Vijesti”, bio je blizak sa Igorom Dedovićem, jednim od navodnih šefova krimi ekipe iz Škaljara.

Lopičić je hapšen početkom avgusta 2014. godine.

Njemu i Daliboru Đuriću (33) tada su stavljene lisice na ruke zbog sumnje da su u lokalu “Vinomania” u kotorskom Starom gradu pretukli braću B.B. i N.B. iz Budve i Kotoranina N.Ć.

Dva dana nakon hapšenja, uz jemstvo od 12.000 eura pušteni su da se brane sa slobode.

Zbog tog incidenta u kotorskom Sudu u toku je suđenje za nasilničko ponašanje Lopičiću i Đuriću.

Nedavne likvidacije Cetinjanina Gorana Radomana (37) u Beogradu i Budvanina Saše Markovića, policija dovodi u vezu sa nestankom vrijednog tovara droge u Španiji.

Sa tim navodno ima veze i podmetanje razorne bombe ispod automobila Podgoričanina Milana Vujotića (32).

Tada je navodno došlo do svađe unutar tog klana ali i međunarodne grupe krijumčara drogom, sa kojim su Kotorani i nekoliko srpskih državljana navodno povezani u prekookeanskom švercu. J. J.

Bonus video: