EVROPSKE IGRE U BAKUU

Božović poražena poslije 50 sekundi, Šćepanoviću nije bilo dozvoljeno da bude pored tatamija

65 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Božović, Foto: Cokcg.org
Tanja Božović, Foto: Cokcg.org
Ažurirano: 25.06.2015. 14:00h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Džudistkinja Tanja Božović poražena je na startu Evropskih igara u Bakuu u kategoriji do 57 kilograma.

Ona je izgubila iponom od Kamile Minakave iz Izraela, nakon samo 50 sekundi borbe. I to na bizaran način. Očekivala je, naime, da će sudija prekinuti borbu, jer su i ona i njena protivnica bile van tatamija. Sudija se, međutim, nije oglasio, a Izraelka munjevito reagovala i bacila našu džudistkinju, koja je začuđeno gledala kako gubi...

"Izgubila je i greškom sudije i njenom greškom. I jedna i druga su objema nogama izašli sa tatamija, sudija je trebalo da zaustavi borbu, ali nije. On je pogriješio, a naša takmičarka pogriješila, jer nije bila skoncentrisana. Očekivala je prekid, Izraelka je to iskoristila i bacila je", kazao je trener džudo tima Dragan Šćepanović, koji nije bio kraj tatamija dok se Božović borila.

Na pitanje – zašto, kratko je odgovorio:

"Pitajte nju".

Božović, međutim, nije bila raspoložena za priču nakon poraza, ali u džudo krugovima nije nepoznato da ona i Šćepanović nemaju ni profesionalan odnos, iako su u istom klubu, a u Bakuu u istoj nacionalnoj selekciji.

U svakom slučaju, loša slika, ne prvi put kada je crnogorski džudo u pitanju.

Na džudo turniru u Bakuu – Evropskom rvenstvu – u petak od osam sati ujutro po našem vremenu boriće se Srđan Mrvaljević i Nikola Gušić. Mrvaljević na startu kategorije od 81 kilogram radi sa Britancem Ovenom Livsijem, dok će se Gušić (do 73 kilograma) sastati sa Akilom Đakovom sa Kosova.

"Očekujem da obojica odrade dobru borbu. Što se tiče Gušića, vjerujem da može da prođe prvo, pa i drugo kolo. Mrvaljević ni protiv koga nije autsajder, ali ga čeka težak posao i na startu, jer je Livsi jedan od najboljih britanskih džudista", kazao je Šćepanović.

Preporučujemo za Vas