NAŠ NAJBOLJI DŽUDISTA JOŠ IMA MOTIV DA SE BORI I POBJEĐUJE NAJBOLJE

Nikome nije svejedno kada u žrijebu dobije Mrvaljevića iz Crne Gore

14 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Dropbox.com
Mrvaljević, Foto: Dropbox.com
Ažurirano: 04.04.2019. 16:51h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Srđan Mrvaljević doputovao je u Baku na Evropske igre, ujedno i prvenstvo Starog kontinenta, sa ciljem da pokaže da još pripada džudo eliti.

Iako je uradio mnogo toga u karijeri, iako dolaze mlađi, Srđan je i dalje spreman da se bori do maksimuma…

"U životu me ništa drugo ne zanima osim džudoa i dok god je tako i dok god budem mogao fizički da izdržim - takmičiću se. Još sam konkurentan, ne kao prije nekoliko godina kada sam bio vicešampion svijeta, ali još imam šta da pokažem", kaže 31-godišnji Mrvaljević.

Godinama je u vrhu ili prvi vrhu, i to je, kaže njegov najveći uspjeh. Trenutno je 16. na evropskoj, a 32, na svjetskoj listi…

"Ponosan sam na to što trajem toliko dugo, a da i dalje nikome nije svejedno kada u žrijebu izvuče Mrvaljević - Montenegro. Ni Koreancima, ni Japancima, ni Rusima… I dok god bude tako, ja ću na svakom takmičenju davati sve od sebe i truditi se da što bolje predstavim Crnu Goru", ističe Mrvaljević.

Mrvaljević u petak nastupa na Evropskim igrama. U prvom kolu sastaće se sa Britancem Ovenom Livesijem, koga je jednom ove godine savladao. Ukoliko prođe prvog rivala, čeka ga Portugalac Karlos Luš. Žrijeb je Mrvaljevića ubacio u dio kostura u kome je nosilac Rus Ivan Nifontov.

"Britanca sam dobio, od Portugalca izgubio, ali to ništa ne znači. Svako takmičenje je nova priča.Nadam se da ću doći do Nifontova, koji je evropski i svjetski prvak, bronzani sa Igara u Londonu. Konkurencija je žestoka, najjača moguća u Evropi. Bez dileme – džudo je iz godine u godinu sve popularniji i jači", ističe Mrvaljević.

Prvenstvo u Bakuu i sva naredna takmičenja koraci su do ispunjenja njegove velike želja - da treći put nastupi na Olimpijskim igrama. Na granici je Rija, ali ima još mnogo turnira do zaključivanja liste…

"Vjerujem da ću ispuniti normu, da imam kvalitet za to. Težak je put, dosta toga zavisiće od sreće i zdravlja, ali ja sam ozbiljan kandidat za Igre. I mislim da mi pripada put u Rio", optimista je Mrvaljević.

A na putu ka Riju i dobrom plasmanu na velikim takmičenjima, nema kako kaže pomoć Džudo saveza Crne Gore…

"Moj savez se mene odrekao još prije 5-6 godina. Nemam nikakav kontakt sa Savezom. Niti ih šta koštam, niti im šta smetam, samo im doprinosim rezultatima. To su neozbiljni ljudi, ali srećom ima mnogo onih koji mi pomažu i podržavaju me u Crnoj Gori, i svaka moja pobjeda je posvećena njima", zaključio je Mrvaljević.

Zdrav sam bio samo od 18. do 21. godine

Mrvaljević je ove godine imao mnogo problema sa povredama…

"Ja sam 100 posto spreman dio samo između 18. i 21. godine. Od tada me stalno prate povrede. Da se ne vraćam u dalju prošlost, samo ove godine sam dva puta imao rupture stomačnih mišića. To su jako bolne povrede, a neugodne, jer sprečavaju rotaciju tijela, bez čega nema ni dobre borbe. Sada je to sanirano, ne osjećam ništa, nadam se da će naići period u kome neće biti pehova. Takođe, ove godine izgubio sam neke mečeve na zaista nevjerovatan način i nadam se da će doći naplata za te malere", rekao je Mrvaljević.