Marko Bojić prvi server treće divizije

Nakon dva dana odmora, odbojkaši Crne Gore su juče u Podgorici počeli pripreme za finalni turnir u Bratislavi, 4. i 5. jula
61 pregleda 1 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Savo Prelević
Marko Bojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2015. 10:14h

Primač odbojkaške reprezentacije Crne Gore Marko Bojić najbolji je server grupne faze treće divizije Svjetske lige, objavila je Svjetska odbojkaška federacija (FIVB).

Na šest utakmica, 26-godišnji Nikšićanin je upisao 14 asova, odnosno 0,64 prosječno po setu. Na toj listi, treći je srednji bloker Gojko Ćuk sa 10 asova (0,45 prosječno po setu).

Kapiten Vojin Ćaćić je bio najbolji poenter naše reprezentacije, a ukupno je treći u ovoj diviziji Svjetske lige sa 85 poena (74 iz napada, sedam iz bloka, četiri iz servisa). Bojić je peti sa 83 poena (57, 12, 14).

Interesantno, naš prvi tehničar Simo Dabović je najbolji bloker crnogorske selekcije u grupnoj fazi, i nalazi se na visokom trećem mjestu liste blokera, sa 16 poena iz ovog elementa (prosječno 0,73 po setu).

Korektor Miloš Ćulafić je najbolji smečer naše reprezentacije u grupnoj fazi, na sedmom mjestu, sa 50 poena iz 96 pokušaja, odnosno sa 52,08 odsto realizacije napada ili kontranapada.

Ćaćić je na sedmom mjestu najboljih primača servisa sa 50 odsto pozitivnog prijema, libero Ivan Rašović je 11. u konkurenciji najboljih odbrambenih igrača, a Dabović 13. u konkurenciji tehničara.

Crna Gora i Egipat (po pet pobjeda i poraz) su u grupnoj fazi treće divizije osvojile najviše poena (po 16), iako je Kina jedina upisala svih šest pobjeda (14 bodova).

Nakon dva dana odmora, po povratku iz Istanbula gdje su osvojili prvo mjesto i izborili plasman na fajnl-for, odbojkaši Crne Gore su juče u Podgorici počeli pripreme za finalni turnir u slovačkoj Bratislavi, 4. i 5. jula.

Selektor Slobodan Boškan računa na istih 13 igrača koji su bili u Istanbulu, tehničare Dabovića i Strugara, korektore Ćulafića i Minića, primače Ćaćića, Bojića, Vukašinovića, Radunovića, srednje blokere Ćuka, Ječmenicu, Milića, Babića, te libera Rašovića.

Crna Gora će u polufinalu treće divizije igrati protiv Kine, dok se u drugom polufinalu sastaju Slovačka i Egipat. Pobjednik ovog turnira stiče pravo igranja u drugoj diviziji.

Bonus video: