Za ubistvo Miloševića, Vujisiću da se sudi kao maloljetniku

Tužiteljka pojasnila da se odredbe ZKP-a, mogu primijeniti prema mlađem punoljetnom licu samo kada se ne radi o teškom krivičnom djelu
209 pregleda 8 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.06.2015. 09:40h

Za 16. septembar odgođeno je suđenje Božu Vujisiću (19), optuženom za ubistvo Igora Miloševića i ranjavanje kik-boksera Mirka Vlahovića.

Početak suđenja odgođen je, jer je kivično vijeće sudije Vladimira Novovića odlučilo da pribavi mišljenje Centra za socijalni rad, o ličnosti mlađeg punoljetnog okrivljenog.

Branilac okrivljenog Vujisića, advokat Marko Kovač, juče je predložio sudiji Novoviću da se optuženom sudi prema Zakonu o maloljetnicima.

Zahtjev je obrazložio time što je Vujisić u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 18 godina, dva mjeseca i 24 dana.

Tužiteljka Suzana Milić protivila se predlogu odbrane. Ona je pojasnila da se odredbe ZKP-a, u krivičnom postupku, mogu primijeniti prema mlađem punoljetnom licu samo u slučajevima kada se ne radi o teškom krivičnom djelu i teškoj posljedici.

Prema navodima optužnice, Vujisić je 23. novembra 2014. godine oko 03,00 časova, umišljajno pokušao da ubije više osoba u noćnom klubu "Mr. Cool" u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

Navodi se da je sukob nastao nakon što je optuženi odbio da plati račun, nakon čega je izašao iz lokala i vratio se naoružan pištoljem “TT crvena zastava”.

U optužnici piše da je Vujisić tada zaprijetio konobaru i Vlahoviću: “Ubiću te, ti češ meni da naplaćuješ račun”.

Konobar P. D. i Vlahović, pokušali su da mu uzmu pištolj, a tada im je prišao Milošević, pokušavajući da odvoji Vlahovića od okrivljenog.

“To je Vujisić iskoristio i ispalio metak u pravcu glave Vlahovića... Metak je Vlahovića pogodio u predijelu gornje vilice, a Miloševića u grudni koš, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt”, piše u optužnici.

Optuženi je u istrazi tvrdio da nije držao prst na obaraču i da ne zna kako je pištolj opalio.

Bonus video: