PROFESIONALNI BOKS

Sudar titana: Kanelo slavio u bokserskom ratu, Golovkin smatra da je oštećen

Kanelo je, tako, postao šampion u WBC, WBA i IBO federacijama, nakon što je njihov prvi okršaj u septembru prošle godine završen bez pobjednika
100 pregleda 12 komentar(a)
alvares golovkin, Foto: Reuters
alvares golovkin, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2018. 06:25h

Saul Kanelo Alvares je novi vladar srednje kategorije - meksički bokser je u spektakularnoj borbi u Las Vegasu savladao Genadija Golovkina, tijesnom odllukom sudija.

Nakon 12 iscrpljujućih rundi, dvojica sudija dodijelila su mu trijumf 115-113, dok je jedan bodovao neriješeno 114-114.

Kanelo je, tako, postao šampion u WBC, WBA i IBO federacijama, nakon što je njihov prvi okršaj u septembru prošle godine završen bez pobjednika.

Žestoke razmjene udaraca, strahovir tempo nametnula su dva fajtera od starta. Golovkin je zadao više udaraca, ali je Alvares bio precizniji i "ubitačniji", tako da je Kazahstanac borbu završio sa dvije ozbiljne rasjekotine ispod oka, od kojih je jedna morala da bude zašivena sa pet konaca...

Sudije su odlučile da je Kanelo bio za nijansu bolji, a Golovkin je bijesno napustio ring, smatrajući da je drastično oštećen.

Nakon meča je bio žestok:

"Neću reći ko je pobjednik, jer ja znam ko je bio bolji. Pokazao sam više od njega", rekao je GGG, koji je doživio prvi poraz u karijeri.

Na pitanje želi li i treći meč sa Kanelom, bio je kratak:

"Da, ali pod ravnopravnim uslovima".

Alvares je odmah predložio treću borbu.

"Ako ljudi žele da nas opet vide, tu sam. Pobijedio sam velikog borca, pokazao sam koliko sam dobar", kazao je Meksikanac.