Zbog bolesti Lazara Rađenovića odloženo suđenje u aferi Košljun

Sudija Valentina Pavličić danas je najavila nastavak suđenja za 12 sati, do kada će vještak sudsko medicinske struke dr Dragana Čukić, izvšiti vještačenje medicinske dokumentacije i dati svoje mišljenje
13 komentar(a)
Košljun, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2015. 08:14h

Suđenje u aferi "Košljun" odloženo je u Višem sudu, jer se, prema medicinskoj dokumentaciji iz privatne ordinacije "Petrović" iz Budve, okrivljeni Lazar Rađenović, predsjednik Opštine Budva, iznenada razbolio juče.

Sudija Valentina Pavličić danas je najavila nastavak suđenja za 12 sati, do kada će vještak sudsko medicinske struke dr Dragana Čukić, izvšiti vještačenje medicinske dokumentacije i dati svoje mišljenje.

U odsutnosti advokata Vladana Bojića, koji nije došao na glavni pretres, advokatica Aleksandra Stevović je sudiji predala medicinsku dokumentaciju od 23. juna

"Lazar Rađenović je imao ozbiljnih zdravstvenih problema", kazala je advokatica.

Ona je dodala da se zbog privatnosti i ličnih podataka, javno ne saopštavaju detalji koji su navedeni u potvrdi ordinacije "Petrović".

Sudija Pavličić je kazala da će vještak Čukić dati svoje mišljenje o priloženoj medicinskoj dokumentaciji, da bi se utvrdilo da li se radi o opstrukciji suđenja. Nastavak glavnog pretresa je zakazan za danas u 12 sati u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović je optužen da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i Aleksandar Tičić.

Jelica Petričević i Vido Rađenović optuženi su za krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović, kao potpredsjednik Opštine Budva i član Komisije za javnu prodaju opštinskog zemljišta površine preko 27.000 kvadrata u Košljunu i Tičić kao menadžer Opštine Budva i predsjednik te Komisije, u cilju prodaje tog zemljišta već obezbijeđenom, kupcu i pribavljanje protivpravne imovinske koristi omogućili preduzeću "SP Luna" čiji je direktror Vido Rađenović da "pobijedi" na javnoj licitaciji kao javni ponuđač.

Petričević je kao pomoćnik generalnog direktora Prve banke obezbijedila preduzeću "SP Luna" da nezakonito dobije kredit od 1.450.000 eura od čega je okrivljeni Vido R. platio Opštini Budva 1.419.500 eura za zemlju.

Po uputstvima okrivljenog Lazara Rađenovića, okrivljeni Vido R. je to zemljište preprodao preduzeću čiji je vlasnik Muhamed Borhan Rašid. Novac od razlike u kupoprodajnoj cijeni prisvojili su okrivljeni Lazar Rađenović u iznosu od 350.000 eura i okrivljeni Vido Rađenović u iznosu od 100.000 eura.