"Dani evropske baštine" počeli izložbom Aleksandra Radojevića

Izložba je inspirisana Radojevićevim impresijama primorskog dijela Crne Gore, a svi crteži nastali su u periodu od 2001. do 2016. godine, međutim, izloženo je bilo i nekoliko crteža nastalih sredinom prošlog vijeka. Pored Medina, na otvaranju su govorili i potpredsjednik Opštine Budva
242 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Radojević, Foto: Montenegrina.net
Aleksandar Radojević, Foto: Montenegrina.net
Ažurirano: 24.09.2018. 08:02h

Manifestacija međunarodnog karaktera „Dani evropske baštine“, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Umjetnost dijeljenja“, otvorena je prethodnog vikenda u Budvi, na trgu ispred Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“ (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu.

Program je otvoren u petak dokumentarno-umjetničkom izložbom „Zapisi i crteži u prolazu“ diplomiranog arhitekte iz Beograda prof. Aleksandra Radojevića. Na početku se obratio diplomirani arheolog i master menadžer u kulturi, koordinator manifestacije i organizator izložbe Dušan Medin koji je brojne prisutne upoznao sa ovom manifestacijom i programom koji je Ustanova priredila u periodu do 30. septembra. Između ostalog, Medin je ukazao na podršku Ministarstva kulture i uputio zahvalnost, dalje govoreći o međunarodnom karakteru, pomenuvši i brojne partnere, saradnike i prijatelje projekta iz zemlje i inostranstva.

Izložba je inspirisana Radojevićevim impresijama primorskog dijela Crne Gore, a svi crteži nastali su u periodu od 2001. do 2016. godine, međutim, izloženo je bilo i nekoliko crteža nastalih sredinom prošlog vijeka. Pored Medina, na otvaranju su govorili i potpredsjednik Opštine Budva, Vladimir Bulatović, samostalna savjetnica za nepokretnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture Crne Gore Dobrila Vlahović, o Radojeviću je više govorio arhitekta iz Kotora prof. dr Ilija Lalošević, a arhitekta Andrija Markuš je zvanično otvorio izložbu.

Narednog dana bio je upriličen i razgovorom sa profesorom Radojevićem

Bonus video: