Izgorjele barake i stovarište: Da li je požar podmetnut?

Mještani tvrde da ne znaju čije je stovarište građevinskog otpada, ali da je u barakama živjela penzionerka sa sinom, koji je imao zdravstvenih problema
62 pregleda 0 komentar(a)
požar KAP, Foto: Vesko Belojević
požar KAP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.06.2015. 05:23h

Dvije drvene barake i stovarište građevinskog materijala izgorjeli su juče u požaru koji je izbio u naselju kod Kombinata aluminijuma.

Mještani tvrde da ne znaju čije je stovarište, ali da je u barakama živjela penzionerka sa sinom.

Iz policije je nezvanično „Vijestima” saopšteno da se sumnja da je požar u naselju kod KAP-a podmetnut.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović kazao je da je u 13.25 časova vatrogascima prijavljeno da je zapaljena trava na tom prostoru, ali da su na licu mjesta vidjeli da gori i baraka.

Tvrdi da su 12 vatrogasaca sa četiri vozila lokalizovali požar za sat vremena i spriječili da se proširi na susjedne barake.

“Barake su napravljene od drveta starog gotovo četrdeset godina, zbog čega je sve izgorjelo u trenutku. U gašenju nam je pomoglo jedno vatrogasno vozilo Kombinata aluminijuma. Pomogli su nam i radnici 'Čistoće' sa dvije cisterne vode”, kazao je Čađenović “Vijestima”.

Reporteri “Vijesti” su juče oko 15 časova vidjeli da je od drvenih baraka i stovarišta ostao samo gar i pepeo, ali niko od mještana nije želio da daje izjave.

Bonus video: