Piperović: Stanović će priznati zločin

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično djelo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi
340 pregleda 19 komentar(a)
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2018. 18:07h

“Arsenije Stanović (22) iz Tivta, optužen da je na podmukao način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), ukoliko se potvrdi optužnica, na glavnom pretresu će priznati zločin”, izjavio je novinarima njegov branilac advokat Zoran Piperović, nakon danas održanog ročišta radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice.

Na pitanje novinara da nema nikakve dileme da je on počinio zločin, samo ostaje pitanje da se razjasni pod kojim okolnostima, branilac je kazao.

“Tako je”, naveo je Piperović.

Pred vanraspravnim vijećem kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, danas je održano ročište za potvrđivanje zakonitosti optužnice protiv Arsenija Stanovića (22) iz Tivta, osumnjičenog za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove (30).

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično djelo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi.

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović rekao je da nema primjedbi, dok će se o dokazima izjasniti na glanom pretresu. Sudija Savić je zaključio ročište i najavio da će sud u zakonskom roku donijeti odluku.

“Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga”, saopšteno je tada iz policije.

Lašmanova je bila izvršna direktorica milionski vrijednih kompanija.

Bonus video: