Milivoje Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca

Katnića na novoj funkciji čeka dosta posla - afere Telekom, tajni račun porodice Svetozara Marovića u Švajcarskoj, istraga o visokoj korupciji počinjenoj preprodajom državne zemlje i nepokretnosti širom Crne Gore
299 pregleda 16 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2015. 17:03h

Tužilački savjet je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, izabrao za glavnog državnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, dosadašnjeg sudiju Apelacionog suda Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Stankovic je nakon sjednice kazao za TV Vijesti da je Katnića predložio nakon obavljenog intervjua pribavljenih mišljenja, ali i na osnovu ocjene stručnih kvaliteta sposobnosti za vršenje tužilačke funkcije za glavnog specijalnog tužioca.

"Cijenjeno je stručno znanje sposobnost za vršenje tužilačke funkcije. Imali smo u vidu kvantiet i kvalitet njegovog rada kao sudije sa dvodecenijskim iskustvom, njegovo radno iskustvo u krivičnim predmetima, i smatramo da će on svojim dosadašnjim radom potvrditi da smo izabrali pravog kandidata i da će uspješno vršiti tužilačku funkciju", kazao je Stanković.

Stanković je kazao da ima velika očekivanja od prvog šefa crnogorskog Uskoka.

"Od njega očekujem da intezivira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na principima jednakosti i zakonitosti na jedan nepristrasan i objektivan način", kazao je Stanković.

Katnića na novoj funkciji čeka dosta posla - afere Telekom, tajni račun porodice Svetozara Marovića u Švajcarskoj, istraga o visokoj korupciji počinjenoj preprodajom državne zemlje i nepokretnosti širom Crne Gore, koja je opisana u istraživačkom serijalu "Mehanizam", na Televiziji Crne Gore.

Doskorašnji sudija Katnić, bio je i sudija Vojnog suda u Podgorici, a sudio je predmete iz krivčne materije.

Na oglas, koji je raspisao Tužilački savjet, za glavnog specijalnog tužioca i deset specijalnih tužilaca u Specijalnom državnom tužilaštvu prijavilo se 15 kandidata. Za glavnog specijalnog tužioca prijave su podnijeli osim Katnića i Mitar Mugoša i Đurđina Nina Ivanović.

Bonus video: