Tragovi krađe u Solani ostali u Đeranskom tunelu

Iz više izvora “Vijestima” je rečeno da je propeler težak oko 150 kilograma odvučen Đeranskim tunelom do obližnjeg naselja
3 komentar(a)
Solana, Foto: Samir Adrović
Solana, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 23.06.2015. 08:20h

Lopovi koji su prošlog petka ukrali propeler pumpe sa crpnog postrojenja Solane u Đeranama, ostavili su tragove za sobom.

“Vijesti” u policiji saznaju da bi to značajno moglo da olakša istragu ulcinjskih inspektora, koja je pod budnim okom domaće javnosti, evropskih parlamentaraca i ambasadora.

Iz više izvora “Vijestima” je rečeno da je propeler težak oko 150 kilograma odvučen Đeranskim tunelom do obližnjeg naselja.

Stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović potvrdio je tu informaciju, i dodao da je propeler vjerovatno nestao u petak tokom dana.

"To potvrđuju snimci i fotografije ljudi koji rade na obezbjeđenju. Prosto je nemoguće da to neko usred dana izvuče neprimijećen. Zato očekujem ozbiljan pristup policije, jer smo svi u krajnje neugodnoj situaciji”, kazao je Jovović.

Dodao je da su za oporavak pumpnog postrojenja u Đeranama, na inicijativu evropskih parlamentaraca i ambasadora, Vlada i UNDP izdvojili ukupno 200 hiljada eura.

"Ovo je besmisleno i ima sve obrise diverzije”, istakao je Jovović.

On je juče sa saradnicima obišao postrojenje u Đeranama.

Bonus video: