U Beranama zaplijenjene 1.242 šteke cigareta

71 pregleda 0 komentar(a)
cigarete, Foto: Shutterstock
cigarete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2015. 07:53h

Policija je na dvije lokacije u Beranama izvršili pretrese kuća i drugih prostorija, tokom kojih je pronašla i oduzela 1.242 boksa (šteke) cigareta.

"Pretresom porodične kuće E.P. (46) iz Berana je u podrumskim prostorijama pronađeno 212 boksova cigareta inostrane proizvodnje, bez akciznih markica nadležnog organa naše države, a koje su, kako se sumnja, bile namijenjene uličnoj prodaji na području Berana. Pretresom kuće S.R. (34) iz Berana pronađeno je i oduzeto 1.030 boksova cigareta takođe inostrane proizvodnje, bez akciznih markica i isto, kako se sumnja, namijenjenih uličnoj prodaji na području Berana", navodi se u saopštenju Upracve policije.

O događajima je obaviješten Osnovni državni tužilac u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršajima.

"Službenici CB Berane su o navedenom obavijestili Upravu carina čiji službenici su E.P. i S.R. izdali prekršajne naloge zbog kršenja odredbi iz Carinskog zakona. Takođe, službenicima Uprave carina su, radi daljeg postupanja, predate i oduzete cigarete", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: