PODGORIČANIN TEŠKO POVRIJEĐEN

Laković pretučen u ulazu zgrade

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Lakovića su napala najmanje dva muškarca. Oni su ga sačekali u ulazu i pretukli kada je izašao iz lifta
607 pregleda 39 komentar(a)
Zabjelo, amfora, eksplozija, Darko Laković, Foto: Savo Prelević
Zabjelo, amfora, eksplozija, Darko Laković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2015. 06:00h

Podgoričanin Darko Laković pretučen je juče između 11 i 12 sati u ulazu zgrade preko puta Delta sitija.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Lakovića su napala najmanje dva muškarca. Oni su ga sačekali u ulazu i pretukli kada je izašao iz lifta.

Od udaraca Podgoričanin je zadobio teške povrede glave, zbog kojih je primljen na Odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici.

Iz te medicinske ustanove sinoć je saopšteno “Vijestima” da je zdravstveno stanje Lakovića stabilno, ali da je zbog težine povreda i dalje ugrožen.

Dežurna služba Operativno-komunikacionog centra (OKC) podgoričke policije iz hitne pomoći juče oko 11.30 dobila je informaciju da je kod njih lice sa teškim povredama iz nasilja.

Nakon što je obavljen uviđaj, policija je, kako tvrde, prikupila obavještenja i traga za osobama koje su napale Lakovića.

Ime Darka Lakovića i ranije se pominjalo na stupcima rezervisanim za crnu horniku.

U aprilu 2011. godine osuđen je na godinu dana zatvora zbog iznude.

Sredinom januara 2012. godine nepoznata osoba polila je benzinom i zapalila njegov automobil “audi”, iza lokala “Amfora” na Zabjelu.

Laković je tada rekao televiziji "Vijesti" da ne zna šta je tačan motiv napada na njega, ali da vjeruje mu je upozoravajuća poruka stigla iz Srbije.

Istakao je da je sa svima u dobrim odnosima iz Crne Gore, ali da je imao sukob sa nekim iz Beograda prije nekoliko godina. Taj napad na Lakovića do danas nije rasvijetljen.

On i njegova supruga prošle godine su novčano kažnjeni zbog napada na ljekara u Urgentnom bloku.