Uhapšen osumnjičeni za napad na ekipu Hitne pomoći

"Sumnja se da je M.V. napao ekipu Službe HMP, koja je došla po pozivu za pružanje medicinske pomoći njegovoj supruzi"
57 pregleda 10 komentar(a)
nož, Foto: Shutterstock
nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2015. 18:50h

Policija je uhapsila M.V. (38) iz Podgorice, zbog sumnje da je sinoć u podgoričkom naselju Stari aerodrom napao ekipu Službe hitne medicinske pomoći.

"Sumnja se da je M.V. napao ekipu Službe HMP, koja je došla po pozivu za pružanje medicinske pomoći njegovoj supruzi, tako što je prvo oko 20,50 časova u porodičnom stanu u naselju Stari aerodrom fizički napao medicinskog tehničara G.K. i zadao mu više udaraca pesnicama u predjelu glave. Nakon toga M.V. je, kako se sumnja, kada je ekipa Službe HMP napustila stan i krenula da se sa parkinga odveze službenim vozilom, prišao vozilu i vratima suvozača, koja su bila poluotvorena, po desnoj strani tijela udario doktorku D.L. koja je u tom momentu bila nagnuta preko suvozačevog sjedišta", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što je D.L. ušla i sjela na mjesto suvozača, M.V. je, sumnja se, kroz polutvoren prozor službenog vozila, sa strane suvozača, zamahivao nožem ka D.L. prijeteći da će nju i G.K. lišiti života.

D.L. i G.K. su podnijeli prijavu protiv M.V.

"M.V. je, znajući da se potražuje, danas oko 16,30 časova pristupio u prostorje CB Podgorica. ZODT u Podgorici je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se lice liši slobode. M.V. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZODT, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju.

Službenici hitne medicinske pomoći D.L. i G.K. su u događaju zadobili lakše tjelesne povrede.

Bonus video: