Tuča u "Buda baru": Mladić izboden zbog prosutog piva

Do incidenta je došlo kada je grupa mladića nehotice prosula pivo sa sprata na sto koji je bio u prizemlju, Tada je došlo do verbalnog sukoba između dvije grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna, u kojem je korišćeno hladno oružje
591 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2015. 06:55h

Dvadesetčetvorogodišnji Podgoričanin Mišo Šćepanović uhapšen je zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje pokušao da ubije sugrađanina Davora Zlatičanina (22), piše "Dan".

Tuča u kojoj je Šćepanović napao Zlatičanina dogodila se u podgoričkom lokalu „Buda bar”. "Dan" piše da je došlo do sukoba dvije grupe mladića, te da je samo Šćepanović potegao oružje, dok su se ostali udarali pesnicama i nogama.

Do incidenta je došlo kada je grupa mladića nehotice prosula pivo sa sprata na sto koji je bio u prizemlju. Tada je došlo do verbalnog sukoba između dvije grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna, u kojem je korišćeno hladno oružje.

Tokom svađe u kojoj je učestvovalo više mladića, jedan od njih fizički je nasrnuo na drugu grupu. Tada je u lokalu došlo do opšteg meteža i tuče, u kojoj je Šćepanović nekoliko puta uboo Zlatičanina. Mladić je hitno prevezen u Urgentni centar, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede (probijena pluća maramica i slezina), zbog čega je zadržan u Kliničkom centru Crne Gore radi daljeg liječenja.

O događaju je odmah obaviještena policija, koja je izašla na lice mjesta. Nedugo zatim, policajci su uhapsili Šćepanovića, a sa njim su privedeni i ostali učesnici tuče. Protiv Šćepanovića je podnijeta krivična prijava zbog pokušaja ubistva, dok će ostali učesnici incidenta, kako je saopšteno "Danu" iz policije, najvjerovatnije biti terećeni za učestvovanje u tuči.

Šćepanović je juče saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Policija je zbog incidenta u Buda baru, prema pisanju "Dana", privela desetak mladića. Oni su dali izjave i negirali da su učestvovali u tuči, navodno niko od njih nije vidio kada je Zlatičanin ranjen. Tužilac još nije kvalifikovao krivična djela koja će im biti stavljena na teret.

Danas će u Višem državnom tužilaštvu biti saslušani i očevici događaja.

Bonus video: