Beriši osam godina zatvora zbog nasilja u porodici

“Bio je svjestan da ovakvim udarcima može tijelo ad se povrijedi i postupao je sa direktnim umišljajem, dok u odnosu na posljedicu nije bio svjestan da može nastupiti smrt, čime je postpao sa svjesnim nehatom”
196 pregleda 16 komentar(a)
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.06.2015. 08:29h

Samir S. Beriša, osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na osam godina zatvora zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, odlučilo je krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol. U prvostepenoj presudi se između ostalog navodi Beriša je prutom i predmetom valjkastog oblika, nanio najmanje 26 krvnih podliva supruzi Dezire Mazrek, usljed čega je kod nje došlo do zastoja rada srca.

Prema zakonu, za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, propisana je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Sudija Moštrokol je u obrazloženju presude navela da je odbrana optuženog opovrgnuta dokazima.

“Bio je svjestan da ovakvim udarcima može tijelo ad se povrijedi i postupao je sa direktnim umišljajem, dok u odnosu na posljedicu nije bio svjestan da može nastupiti smrt, čime je postpao sa svjesnim nehatom”, kazala je sudija između ostalog u obrazloženju presude.

Prema navodima presude, okrivljeni Beriša je od 29. do 30. marta 2014. oko 00,30 časova u svojoj porodičnoj kući u Ulici Isidore Sekulić u Podgorici u naselju Konik, nasiljem u porodici usmrtio šesnaestogodišnju suprugu Dezire Mazrek. Od zadobijenih 28 udaraca je trpjela jake bolove i strah jakog inteziteta, od kojih je došlo do naglog poremećaja rada srca, usljed čega je preminula.

Okrivljeni Beriša je na suđenju izjavio da nanošenjem povreda nije znao da će supruga trpjeti bol i da će doći do smrti. On je kazao u odbrani da je u šali istukao prutom, a da je zatim u šali udario nogom u tijelo, te da je ona pala pored kreveta i da se nije pomjerala.

Bonus video: