Krađa ili diverzija: Kome smeta što je Solana na pragu da ponovo crpi vodu?

Radnik koji radi na obezbjeđenju postrojenja kaže da je juče ujutro vidio propelere na njihovom mjestu
3 komentar(a)
Solana, Foto: Vesko Belojević
Solana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.06.2015. 06:34h

Inspektori ulcinjske policije tragaju za počiniocima koji su u noći između petka i subote oštetili i ukrali djelove pumpi sa crpnog postrojenja u Đeranama.

U upravi Solane, čije su pumpe osnovno sredstvo, zasada nemaju pouzdane podatke o tome šta se tačno desilo.

“Imamo informaciju da je nestao propeler sa jedne pumpe ali vjerujemo da će policija, ukoliko je to tako, ubrzo riješiti slučaj jer za takvu krađu potrebno je troje ili četvoro ljudi”, kazao je sagovornik “Vijesti”. Stečajni upravnik Ognjen Jovović juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Sagovornici “Vijesti” sumnjaju u diverziju jer nekome smeta to što je Solana na pragu da ponovo crpi vodu i tako spasi svoje bazene i zaštićeni eko-sistem. Postrojenje noću nema obezbjeđenje a danju ga čuvaju dva bivša radnika Solane.

Pumpe odavno nijesu u funkciji a nakon inicijative i upozorenja evropskih parlamentaraca i ambasadora, Vlada je za njihovu popravku izdvojila 160 hiljada eura, a UNDP dodatnih 40 hiljada.

Radnik obezbjeđenja kaže da je juče sve bilo na svom mjestu

Radnik koji radi na obezbjeđenju postrojenja kaže da je juče ujutro vidio propelere na njihovom mjestu.

“Bio sam juče u sedam ujutro i čini mi se da je sve bilo na svom mjestu. Mislim da oni još ne znaju da li je u pitanju propeler, doboš ili zvono. Možda se neko šali”, kazao je Agim Cuca, koji na obezbjeđenju pumpe radi 12 sati, od sedam ujutro do sedam naveče.

Bonus video: