DŽUDO: BALKANSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE

MIlić i Šunjevićeva do zlata, blistali i kadeti Lazar Ćupić, Jovana Peković i Božica Đurđevac

Zlatne medalje, očekivano su osvojili naši najbolji juniori Arso Milić i Ivana Šunjević, ali su od četiri srebrna odličja u Zrenajnininu, tri osvojili naši kadeti - Lazar Ćupić, Jovana Peković i Božica Đurđevac, kao i junior Jusuf Nurković
151 pregleda 2 komentar(a)
Lazar Ćupić i Arso Milić, Foto: Privatni album
Lazar Ćupić i Arso Milić, Foto: Privatni album
Ažurirano: 21.06.2015. 18:54h

Crnogorska juniorska selekcija osvojila je deset medalja na Balkanskom prvenstvu u Zrenjaninu. Uspjeh, nevjerovatan, ako se zna da je većina naših reprezentativaca pobrala lovorike na sedmicu ranije održanom Balkanskom kadetskom prvenstvu u rumunskoj Krajovi.

Zlatne medalje, očekivano su osvojili naši najbolji juniori Arso Milić i Ivana Šunjević, ali su od četiri srebrna odličja u Zrenajnininu, tri osvojili naši kadeti - Lazar Ćupić, Jovana Peković i Božica Đurđevac, kao i junior Jusuf Nurković.

I u diobi četiri bronzane medalje doprinos su dale kadetkinje Mirjana i Kristina Milić, dok su posljednji stepenik na postolju zaslužili i juniori, Jovana Nikić i Danilo Pantić.

"Takmičenje je bilo izuzetno naporno i kvalitetno, tim prije jer sam posljednjioh mjeses dana bio više na putu nego u trening sali. Prethodne sedmice sam u Krajovi odbranio kadetskom zlato, i sada sam zadovoljan srebrom, pošto sam u posljednjih mjesec izgubio borbu za medalju samo na Evropskom džudo kupu u portugalskoj Koimbri. Zadovoljan sam i rezultatima mojih kolega iz kadetske selekcije, jer su i Jovana Peković i Mirjana Milić pokazale zašto se nalaze u samom vrhu svjetske rang liste. Mi smo po par godina bili mlađi od rivala u Zrenjaninu, pa moramo biti zadovoljni sjajem osvojenih medalja", naglasio je borac podgoričkog Milenijuma, Lazar Ćupić.

On je u Zrenjaninu došao do treće medalje u posljednjih mjesec dana pošto je bio srebrni na Evropskom džudo kupu u rumunskom Klužu.