Drobnjak: Policija nije odradila sve što treba, ponašali se nezainteresovano

Drobnjaku je vozilo zapaljeno 11. oktobra ispred njegove kuće u pljevaljskom naselju Ševari, a vještaci su utvrdili da je požar na vozilu “ford fokus” podmetnut
153 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Drobnjak, zapaljen automobil, Foto: Miroslav Drobnjak, Večernje novosti
Miroslav Drobnjak, zapaljen automobil, Foto: Miroslav Drobnjak, Večernje novosti
Ažurirano: 17.10.2018. 17:11h

Ni godinu nakon što je zapaljen automobil dopisnika “Večernjih novosti” iz Pljevalja Miroslava Drobnjaka, policija nije identifikovala počinioce.

Drobnjaku je vozilo zapaljeno 11. oktobra ispred njegove kuće u pljevaljskom naselju Ševari, a vještaci su utvrdili da je požar na vozilu “ford fokus” podmetnut.

Drobnjak nije zadovoljan načinom na koji je policija uradila istragu, a od decembra prošle godine nema nikakvu informaciju o ovom slučaju.

“Policija nije odradila sve što treba. Nezainteresovano su se ponašali i nijesu istragu usmjerili u pravom smjeru. Najviše vremena su proveli ispitujući mene i članove moje porodice. Čak su me i poligrafski ispitivali na ove okolnosti. Prvo su prišli sa tezom da se radi o samozapaljenju na čemu su insistirali, iako je vještak utvrdio da je podmetnut požar. Nalaz vještaka je urađen devet nakon događaja, a o rezultatima sam obaviješten tek 17. novembra. U međuvremenu niko nije salušavan, niti je preduzeta bilo koja radnja koja bi vodila do rasvjetljavanja ovog događaja“, rekao je Drobnjak na konferenciji za novinare.

Drobnjak kaže da je stekao utisak da je policija sumnjala da je on sam zapalio svoje vozilo.

“To je jasno svakom zdravorazumnom čovjeku da nikakav interes nisam imao da zapali pred kućom svoj automobil i rizikujem da pritom zapalim i kuću. Ono što me posebno zaprepastilo i kod mene produbilo sumnje i izazvalo nepovjerenje u istražne organe jeste saznanje da u nekim istražnim dokumentima stoji da sam se ja navodno nezainteresovano ponašao prilikom gašenja požara, što je smišljena laž. Ne znam ko je i sa kojim ciljem izmislio ovu zlonamjernu konstrukciju, ali je ona valjda trebalo da posluži da bi se istraga okrenula u drugom pravcu, a ne ka iskrenom rješavanju ovog nemilog događaja“, ističe Drobnjak.

Savjet za građansku kontolu policije ranije je konstatovao da policijski poslovi u konkretnom slučaju nisu obavljeni sa definisanom i očekivanom profesionalnošću i bez rezultata su u pogledu zaštite bezbjednosti i imovine novinara Drobnjaka i pronaženja učinioca.

Bonus video: