"Odakle zovem" u znaku žena iz svijeta književnosti i kulture

Gosti festivala biće nagrađivane američke spisateljice Meg Volicer i Linda Hogan i popularna hrvatska dramaturškinja Ivana Sajko
117 pregleda 0 komentar(a)
Odakle zovem, Foto: Savo Prelević
Odakle zovem, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2015. 17:20h

Ovogodišnji festival kratke priče “Odakle zovem” biće u feminističkom duhu, jer će većina programa biti posvećena stvaralaštvu popularnih žena iz svijeta književnosti i kulture.

Gosti festivala biće nagrađivane američke spisateljice Meg Volicer i Linda Hogan i popularna hrvatska dramaturškinja Ivana Sajko, a jedno veče festivala biće posvećeno pjevačici izvorne podgoričke muzikeKseniji Cicvarić.

Menadžerka festivala Varja Đukić najavila je da će zbog ovakvih gostiju, festival biti jedan od najboljih, dok ujedno proslavljaju i deset godina postojanja knjižare “Karver”.

“U godini u kojoj je sabrano deset godina djelovanja naše knjižare, nadam se da ćemo možda najboljim festialom do sada opravdati povjerenje ljudi koji su svih godina bili uz nas “, kazala je Đukić na jučerašnjoj konferenciji za medije u knjižari “Karver”.

Šefica Odjeljenja za medije i kulturu američke ambasade u Podgorici Sanšajn Ajson kazala je da je srećna što će ovogodišnji festival ugostiti poznate književnice u njenoj državi.

“Lijepo je doći u stranu zemlju i saznati da postoji ljubav prema američkim piscima, kao i da u glavnom gradu te države postoji knjižara, koja nosi ime američkog pjesnika (Karver)”, kazala je Ajson. Ona je istakla da je Volicerin roman “Zanimljivci” dugo bio bestseler “Njujork tajmsa”, dok je Hogan spisateljica indijanskog porijekla, koja se bavi savremenim problemimam američkih domorodaca.

Bonus video: