Drašković se borio sa arkadom i rivalom, i izgubio u tijesnom meču

“Imao sam rezervu, psihološki nije lako boriti se, a biti svjestan da samo jedan udarac u povrijeđeno mjesto može da izazove prekid”, rekao je Drašković nakon poraza od Igora Terzijeva
6 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.06.2015. 17:35h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Boško Drašković hrabro se borio sa Njemcem Igorom Tezijevim, dva puta je njegova povrijeđena arkada prokrvarila tokom meča, a na kraju su nijanse presudile u korist protivnika.

Po ocjeni sudija, nekadašnji Bugarin dobio je prve dvije, Drašković posljednju rundu, pa je crnogorski poluteškaš završio nastup na Evropskim igrama.

“Morao sam da taktiziram na početku, jer je rana na arkadi još svježa i da je protivnik to bolje iskoristio i izazvao jače krvaranje, odmah bih izgubio”.

“Dva puta je pukla, a s obzirom na to da po pravilima tri ljekarska prekida znače i gubitak meča, tek sam nakon druge ljekarske intervencije krenuo na sve ili ništa”.

“Dobro je da sam uopšte i dobio dozvolu da uđem u ring, ali medicinski tim na čelu sa doktorom Dabovićem uradio je odličan posao”, kazao je Drašković, kome je u 1. kolu pukla arkada, u sudaru glavom sa Estoncem Karlsonom.

Od drugog prekida meča osmine finala, Drašković je bio agresivniji i agilniji, ali očigledno nedovoljno da ubijedi sudije da je bolje boksovao od Tezijeva.

“Da sam bio potpuno spreman dao bih 100 odsto. Ovako imao sam rezervu, psihološki nije lako boriti se, a biti svjestan da samo jedan udarac u povrijeđeno mjesto može da izazove prekid”.

“Takođe, znao sam da će mi, ako pobijedim, u borbi za medalju rival biti ruski bokser Pavel Siljagin i to bio bio četvrti put zaredom da mi žrijeb na velikim takmičenjima dodijeli borca iz Rusije”.

“I to me je, takođe, malo poremetilo. Ništa, idemo dalje, opet povreda, opet loš žrijeb, ali ne predajem se. Još želim da napravim veliki rezultat na velikom takmičenju”, kazao je Drašković.

U nedjelju u ring ulazi drugi naš predstavnik na bokserskom turniru - Emir Šabotić, koji se u drugom kolu srednje kategorije sastaje sa Ircem Majklom OꞌRajlijem.

Bonus video: