Novski policajci nezadovoljni Zaštitnikom prava države iz kancelarije Kotor

Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog neisplaćenih nakanada za prekovremeni, noćni i rad za vrijeme praznika u 2010 i 2011 godini tužilo je više od 80 pripadnika granične policije Herceg Novi koji potražuju od 1.500 do 3.500 eura
132 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2015. 14:13h

Policajci Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi nezadovoljni su radom Ivanke Janičić zaštitnice prava države iz Kancelarije Kotor, tvrdeći da svojim postupcima nanosi materijalnu štetu njima, ali i Državi koja se može mjeriti stotinama hiljada eura.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog neisplaćenih nakanada za prekovremeni, noćni i rad za vrijeme praznika u 2010 i 2011 godini tužilo je više od 80 pripadnika granične policije Herceg Novi koji potražuju od 1.500 do 3.500 eura.

„Iako se radi o potpuno jasnim predmetima, nedvoslmisleno utvrđenom činjeničnom stanju iza kojih stoje različiti vještaci finansijske struke i dokazima koje smo podnijeli, Zaštitnik prava države koristi svaku priliku kako bi odugovlačio proces i prolongirao njegovo rješenje“, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Igor Rmandić predsjednik Sindikalne organizacije Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi.

Obradović i Rmandić

On je naveo da Zaštitnica za to koristi različite tehnike od nedolaska na ročište do njegovog odlaganja neposredno pred početak ročišta.

On tvrdi da Zaštitnica ovakvim postupkom nanosi ogromnu štetu državi, koja se mjeri stotinama hiljada eura objašnjavajući da se ogromna sredstva izdvajaju za sudske troškove koji obuhvataju troškove vještaka, advokata, suda i drugih.

„Na ovaj način se pokušava izbjeći neizbježno, a to je da se zaposlenima isplati novac koji su zaradili“, kazao je Rmandić uvjeren da uz činjenice koje su dostavili „ne postoji nezavistan i profesionalan sud u svijetu koji bi osporio ta potraživanja“.

Sreto Obradović jedan od tužilaca podsjetio je da je u jednom ranijem procesu njihova borba na sudu za isplatu takođe prekovremenog, noćnog i rada praznikom trajala šest godina i da već tri godine na sudu ne uspijevaju da dobiju kamate za period kada im nisu isplaćena ta sredstva .

Advokat policajaca Jovan Pejović smatra da ovakvim postupkom postoji intencija da se zaštit državni budžet, a možda i da se obeshrabre drugi koji bi pokrenuli slične tužbe.

Galerija

Bonus video: