Dejan Cukić i Kiki Lesendrić nastupiće sa bendovima

“Manifestacija obuhvata 29 programa, osam koncerata i multimedijalnih projekcija, dvije filmske, tri pozorišne, sedam književnih i jednu izložbu slika. Ovogodišnjom manifestacijom smo u repertoar uključili i pet festivala - 'Evropski festival', 'AVIFEST', 'Skoči kolo da skočimo', 'FIAT' i 'Festival lutkarstva'," kazala je Savković Vukčević
82 pregleda 1 komentar(a)
Nela Savković Vukčević, Snežana Burzan,  Podgoričko kulturno ljeto, Foto: Vesko Belojević
Nela Savković Vukčević, Snežana Burzan, Podgoričko kulturno ljeto, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.06.2015. 12:18h

Tradicionalna manifestacija Podgoričko kulturno ljeto počinje u nedjelju koncertom primadone beogradske opere Vjere Miranović Mikić u koncertnoj sali umjetničke škole “Vasa Pavić”.

Bogat kulturno umjetnički program kao i prethodnih godina organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, a program obuhvata događaje sa muzičke, dramske, likovne, filmske i multimedijalne scene.

“Manifestacija obuhvata 29 programa, osam koncerata i multimedijalnih projekcija, dvije filmske, tri pozorišne, sedam književnih i jednu izložbu slika. Ovogodišnjom manifestacijom smo u repertoar uključili i pet festivala - 'Evropski festival', 'AVIFEST', 'Skoči kolo da skočimo', 'FIAT' i 'Festival lutkarstva'," kazala je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković Vukčević.

Ona je kazala da će se repertoar realizovati na više lokacija, između ostalih u KIC-u “Budo Tomović", Muzičkoj kapeli na Kruševcu, u KIC-u “Malesija”, “Zeta”, na Trgu Republike i drugim.

Direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan kazala je da će Podgoričani imati priliku kao i prethodnih godina da uživaju u brojnim kvalitetnim programima.

“Nastupiće Dejan Cukić i Spori ritam bend 10. jula, Kiki Lesendrić i Piloti 20, Autogeni trening i Zoon politikon 4. avgusta...”, istakla je Burzan.

Dodala je da sa zadovoljstvom očekuje proslavu 40 godina DODEST-a, 24. juna, povodom koje će se organizovati multimedijalna projekcija “Prometej-pokušaj svjetlosti”, autora Slobodana Milatovića.

“Tom predstavom ponudićemo Podgoričanima nešto zaista nesvakidašnje”, ocijenila je Burzan.

Podgoričko kulturno ljeto trajaće do posljednjeg dana ljeta, 21. septembra, kada će “Projekcijom svjetlosti” na Trgu Republike isto biti završeno.

Bonus video: