OKONČANO SUĐENJE

Da li su Agić i Lukač uzeli 78.000 eura?

U Sudu rečeno da će presuda Agiću i Lukaču biti izrečena 25. juna...
89 pregleda 0 komentar(a)
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.06.2015. 09:58h

Zamjenik specijalnog tužioca Milosav Veličković, konstatovao je juče da je na sudu dokazano da su bivši direktor bjelopoljskog Doma zdravlja dr Rasim Agić i šef računovodstva Ibrahim Lukač, oštetili državu za 78.000 eura.

Veličković je to kazao u Višem sudu tokom završnih riječi na suđenju Agiću i Lukaču, koji se terete da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja.

„Svim izvedenim dokazima potvrđeno je da su Agić i Lukač počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično djelo falsifikovanje službene isprave, u periodu od novembra 2009. do 31. decembra 2012. godine... Oni su sačinjavali obračunske liste zaposlenih u ovoj JZU neistinitim podacima o njihovim zaradama”, kazao je tužilac.

Advokati optuženog Ranislav Popović i Luka Martinović, saopštili su da je Agić nevin i zatražili oslobađajuću presudu.

Branilac Lukača, advokat Obrad Pavićević istakao je da su okrivljeni nevini, zbog čega je trebalo da budu svjedoci u tom postupku, a ne optuženi.

On je rekao da se među saslušanim svjedocima nalaze oni koji su odgovorni za zloupotrebe u Domu zdravlja, a da je jedan od njih nedavno preminuli računovođa...

Prema optužnici, obračunske liste koje su sačinajvali Agić i Lukač, uz pomoć pokojnog računovođe Dragana Đerkovića, sadržale su neistinite podatke sa uvećanim iznosima zarada zaposlenih...

Na osnovu tih lažnih obračunskih lista, sumnja se, od Fonda za zdravstveno osiguranje izvršeno je trebovanje i naplata lažno prikazanih iznosa mjesečnih zarada zaposlenih. 

Preporučujemo za Vas