Sud traži pomoć od ministra Šegrta zbog smrti pacijenta

Lamežević je pregledao Bošnjaka nakon pada sa terase i, prema optužnici, kriv je za njegovu smrt
137 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Zoran Đurić
Budimir Šegrt, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.06.2015. 10:04h

Sudija Dragan Mrdak, pozvao je juče minstra zdravlja Budimira Šegrta da urgira kako bi Klinički centar Crne Gore postupio po zahtjevima bjelopoljskog Osnovnog suda i poslao adrese ljekara i izvještaje koje su sačinili po prijemu sada pokojnog Bjelopoljca Mirsada Bošnjaka.

Mrdak je to kazao u nastavku suđenja hirurgu bjelopoljske bolnice dr Eldinu Lameževiću, kojem se sudi zbog krivičnog djela - teška djela protiv zdravlja ljudi.

Lamežević je pregledao Bošnjaka nakon pada sa terase i, prema optužnici, kriv je za njegovu smrt.

“Tražimo da Klinički centar dostavi imena ljekara koji su sačinili dva izvještaja po prijemu Bošnjaka u Klinički centar”, kazao je sudija.

Objasnio je da je jedan od ljekara poznat Sudu, ali ne i njegova adresa.

Izjave ljekara i njihovi izvještaju potrebni su kako bi se rasvijetlila okolost koju je predočio Lamežević - da je prilikom reanimacije u Kliničkom centru kod Bošnjaka „ruptirao subkapsularni hematom“.

Tu mogućnost isključila je predsjednica sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Ivanka Baralić Obradović, tvrdeći da je smrt nastupila zbog rascjepa slezine, a ne zbog povreda na glavi.

Medicinska sestra, anestetičar bjelopoljske bolnice Vesna Radović, kazala je da je Bošnjak cijelo vrijeme do prijema u Klinički centar bio svjestan, uznemiren, da se pomjerao i da je disao spontano.

„Kada smo bili na Bioču, kazao je da mora da mokri, a kragnu koja mu je bila postavljena zbog povrede na glavi je pokidao”, kazala je Radović.

Bonus video: