Ljosa u petak veče sa piscima i čitaocima u Gradskoj knjižari

Već u subotu, 20. juna Vargas Ljosa posjetiće Budvu. Tom prilikom svečano će otvoriti ovogodišnji Grad teatar i Mediteranski salon knjiga Budva 2015
80 pregleda 1 komentar(a)
Mario Vargas Ljosa, Foto: Beta/AP
Mario Vargas Ljosa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.06.2015. 15:19h

Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa boravak u Crnoj Gori započeće u petak veče posjetom svom domaćem izdavaču, “Novoj knjizi” i Gradskoj knjižari u Podgorici.

U Gradsku knjižaru stići će 19 časova, gdje će biti upriličen svečani doček, kojem će prisustvovati autori “Nove knjige” i novinari. Odmah po Ljosinom dolasku, planiran je razgovor sa autorima i odgovori na pitanja novinara.

Nakon toga, u 19 i 30 sati, nobelovac će se družiti sa čitaocima i potpisivati im knjige. A čitaoci već od juče imaju priliku da u Gradskim knjižarama nađu nove romane Maria Vargasa Ljose “Pantaleon i posjetiteljke” i “Pohvala pomajci”, u izdanju Nove knjige.

Već u subotu, 20. juna Vargas Ljosa posjetiće Budvu. Tom prilikom svečano će otvoriti ovogodišnji Grad teatar i Mediteranski salon knjiga Budva 2015, gdje će i održati svoje književno veče. Tokom ovog događaja planirano je da “Nova knjiga” potpiše ugovor sa Gradom teatrom o zajedničkom izdanju najnovije knjige Ljosinih dramskih tekstova.

Među njima će biti i tekst drame “Priče o kugi“ sa kojom je ovaj autor ove godine u Španskom nacionalnom pozorištu u Madridu debitovao kao glumac. Izdavačka kuća “Nova knjiga” već je sklopila ugovor o ekskluzivnom pravu za objavljivanje ove Ljosine knjige za Crnu Goru.

U hotelu Splendid 21. juna, u 11 časova, održaće se simpozijum “Književni plamen Vargasa Ljose”. Simpozijum će okupiti i naijstaknutije univerzitetske profesore, poznavaoce hispanoameričke književnosti i tumače Ljosinog djela, iz Crne Gore i regiona.

Na simpozijumu će govoriti Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatic, Ksenija Vulović ,Bojan Jović, Mirjana Sekulic , Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovacevic Petrovic, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurcinova, Sanja Mihajlovik Kostadinovska, Sonja Tomović Šundić, Aleksandra Vuković, Goran Radonjić.

Od ponedjeljka, Mario Vargas Ljosa je gost Beograda i svog srpskog izdavača, Lagune.

Bonus video: