Anđela protiv olimpijske šampionke i dobre drugarice

0 komentar(a)
Anđela Popović, Foto: Facebook
Anđela Popović, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.06.2015. 15:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Baku - Prekosjutra u šest sati ujutro po našem vremenu, Anđela Popović debituje na tekvondo turniru.

Protivnica u prvom kolu u kategorji iznad 67 kilograma najteža je moguća – Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona, jedna od najboljih takmičarki na svijetu.

"Ona je favorit, a na meni je da dam sve od sebe da što bolje predstavim Crnu Goru. Poznajemo se dobro, trenirali smo mnogo puta zajedno, jednom smo se i borile, i to u finalu turnira u Bahreinu. Vidjećemo, uradiću sve da je iznenadim", kazala je Popović.

Dobra okolnost je što na tekvondo turniru ima tzv. repesaža, tako da ni eventualni poraz od evropske prvakinje ne bi bio definitivan kraj...

"Ako izgubim od Milice, a ona dođe do finala, što je realno, mogla bi da se borim uz repesažu. Konkurencija je, međutim, žestoka, u Bakuu je i svjetska prvakinja Britanka Bjanka Valkden, tako da je zaista teško doći do završnice", kaže 19-godišnja djevojka, koja trenira i studira u Sloveniji.

Drašković čeka dozvolu ljekara da uđe u ring

U ring bi sjutra (18 sati po našem vremenu) trebalo da uđe Boško Drašković, u drugom kolu poluteške kategorije (-81 kg). Njegov nastup je još pod znakom pitanja, nakon što je u pobjedi nad Estoncem Einarom Karlsonom doživio povredu arkade, prilikom slučajnog sudara glavama.

Trebalo bi da bude spreman za borbu sa 22-gpdišnjim Njemcem Igorom Tezijevim, ali će prvo morati da prođe ljekarski pregled. Vjerovatno će dobiti dozvolu, ali jasno je da je takva povreda veliki hendikep.

"Nadam se da ću moći da se borim, iako povreda nije naivna. Nisam mogao da treniram da se rana ne bi otvorila, jer bi u tom slučaju sve bilo gotovo. Spreman sam da rizikujem, ali i da se prilagodim okolnostima, jer ne bi bio prvi put da sam u ringu sa sličnom povredom. Nadam se da rival neće uspjeti da iskoristi moju slabu tačku, da ću izbjeći njegove pokušaje da me pogodi u povrijeđeno mjesto. Ako uspijem u tome, mislim da imam šanse da odem i dalje", kazao je Drašković.

Vaterpolisti sa Francuzima za deveto mjesto

Na polovini Evropskih igara, Crna Gora ima jednu medalju – bronzu u karateu Marine Raković. Očekivalo se da će mladi vaterpolisti uraditi mnogo više.

Razočarali su, međutim, eliminisani su u osmini finala od Rusije, a nakon jedva ostvarene pobjede nad Slovačkom, boriće se sjutra za deveto mjesto sa Francuskom od 10.30 sati po našem vremenu.

U polufinalu juniorskog vaterpolo turnira igraju Španija – Hrvatska i Grčka Srbija.

Bonus video: