PAF počinje premijerom filma “Tierra Utopia”

“Film govori o savremenoj utopiji - malom španskom gradu gdje je gradonačelnik eksproprisao zemlju bogatih aristokrata i započeo socijalni eksperiment zajedničkog života svih stanovnika"
249 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica art festival, Foto: Facebook
Podgorica art festival, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.09.2018. 08:11h

Podgorica art festival - PAF 2018 počeće sjutra i trajati do 23. septembra. U okviru filmskog programa na ovogodišnjem PAF-u, prvog dana festivala biće prikazan dokumentarni film “Tierra Utopia” (2018, Srbija), rediteljke Jelene Stolice, najavljuju organizatori. Filmski program će biti održan u Bokeškoj ulici, na pločniku kod Crnogorskog narodnog pozorišta.

“Film govori o savremenoj utopiji - malom španskom gradu gdje je gradonačelnik eksproprisao zemlju bogatih aristokrata i započeo socijalni eksperiment zajedničkog života svih stanovnika. Naredna dva dana održaće se večernji maraton - ciklus savremenog argentinskog filma, koji se organizuje u saradnji sa Ambasadom Argentine u Beogradu, a koji će gledaocima ponuditi četiri zanimljiva filmska ostvaranja: ‘Wakolda’, ‘U ribolovu’, ‘Zidovi’, ‘Vrijeme hrabrosti’”, najavljeno je na Facebook stranici Podgorica Art Festival.

Na ovogodišnjem PAF-u, publika će biti u prilici i da pogleda izložbu plakata na temu Kontaminacija, koju čini 20 selektovanih plakata pristiglih na Internacionalni konkurs za mlade dizajnere, a koji je održan u partnerstvu sa Fluid - dizajn forumom i FLUX Design Network.

“Kontaminacija je stvarna i simbolička. Možemo li simboličkim sredstvima da apelujemo na stvarnu? Kontaminacija: prirode/kulturnog pejzaža/vizuelna/javnog diskursa/društvenih vrijednosti…/bilo čega što nas može potaknuti da reagujemo u formi angažovanog plakata”, opisuju organizatori.

Program će biti upotpunjen i muzičkim segmentom, a nastupaju: popularni sastav Artan Lili na otvaranju, a zatim grupa JINX koja će 21. septembra podgoričkoj publici, uz svoje bezvremenske hitove, predstaviti i materijal s posljednjeg albuma ‘Pogrebi i pomiriši’, istog dana nastupa i bend Egypt - UK blues rock band, fank-rok sastav DLM - Deca loših muzičara koji nastupaju 22. septembra, bend GIFT - jedan od vodećih i najatraktivnih bendova u regionu i šire koji j, pored tribjut nastupa grupe Depeche Mode, poznati i po tribjut nastupuDejvida Bouvija, ali i po Britpop i New Wave repertoaru, a muzički program četvrtog dana posvećen je crnogorskoj autorskoj sceni. Nakon završnog takmičenja u okviru konkursa Alter PAF namijenjenog neafirmisanim domaćim bendovima, u večernjim časovima će nastupiti afirmisani crnogorski izvođači i to: Autogeni trening, Parampaščad, BubnjIvi, Rudolf i Freedom.

“Umjetnost je nit koja spaja sve generacije, a od 20. do 23. septembra donosimo je na vaše omiljene ulice Podgorice”, poručuju iz PAF-a.

Bonus video: