Crnogorac najbolji na turniru u Nikšiću

174 pregleda 0 komentar(a)
džudo, Foto: DžK Onogošt
džudo, Foto: DžK Onogošt
Ažurirano: 21.10.2018. 13:03h

Cetinjski džudo klub Crnogorac osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu desetog međunarodnog turnira Trofej Nikšića.

Cetinjski džudisti osvojili su 25 medalja - 11 zlatnih, četiri srebrne i deset bronzanih.

Drugo mjesto pripalo je nikšićkoj Trebjesi sa šest zlatnih, sedam srebrnih i 12 bronzanih, a treće ekipi Jedinstva iz Bijelog Polja sa po šest zlatnih i bronzanih i jednom srebrnom medaljom.

Organizator turnira, Onogošt nije bio u konkurenciji za konačan plasman.

Turnir je okupio 320 takmičara iz 29 džudo klubova iz osam država. Organizator turnira saopštio je da je izuzetno zadovoljan kvalitetom i fer-plejom na takmičenju.

"Zahvaljujemo se, svim našim iskrenim prijateljima, mnogobrojnim džudo klubovima koji već deset godina prepoznaju kvalitet turnira i u komtinuitetu učestvuju sa svojim takmičarima. Posebnu zahvalnost dugujemo ekipi Sport kluba iz Kijeva, koja je prvi put učestvovala na nekom turniru u Crnoj Gori i već sada najavili učešće i sljedeće godine u još većem broju", piše u saopštenju Onogošta.

Navodi se da su odlican nastup imali i takmičari novoformiranih džudo klubova Dečić iz Tuzi i Jadran iz Budve.

"Zahvaljemo im se što su prepoznali naš turnir i svojim sjajnim nastupom i osvajanjem prvih medalja, započeli, vjerujemo, uspješnu i dugu karijeru u budućnosti", piše u saopštenju organizatora.

Bonus video: