Ženska ragbi reprezentacija na Evropskom prvenstvu

Vučice su realne, ne obećavaju ništa, ali kažu da idu da daju sve od sebe i ostave srce na terenu
94 pregleda 0 komentar(a)
Ženska ragbi reprezentacija, Foto: Facebook.com
Ženska ragbi reprezentacija, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 17.06.2015. 14:56h

Ženska ragbi reprezentacija će učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije u Zagrebu 20 i 21. juna. Crna Gora je u grupi sa Danskom, Luksemburgom i Turskom. Prvog dana se igra grupna faza, a sledećeg dana zavisno od poretka u grupi slijedi razigravanja za plasman.

Vučice su realne, ne obećavaju ništa, ali kažu da idu da daju sve od sebe i ostave srce na terenu.

„Srećna sam što ćemo učestvovati na EP, pogotovo jer smo pozvane od Rugby Europe, koji su očigledno prepoznali naš napor. Sva ova priča je počela u februaru preko razvojnog osmomartovskog turnira, nastavila se u aprilu turnirom u Splitu i sada evo ovu seezonu završavamo učešćem na EP, prvom ikad za žensku ragbi reprezentaciju. Čast mi je da predvodim ove djevojke i obećavamo da ćemo dati sve od sebe, ostaviti krv i znoj na terenu. Nemamo imperativ nekog plasmana, jer treniramo svega nekoliko mjeseci i imamo najmanje iskustva. Međutim idemo u Zagreb da pružimo dobar otpor i da se borimo", kazala je kapiten reprezentacije Zorice Kostić.

Za reprezentaciju Crne Gore u Zagrebu će nastupiti: Olivera Mišković, Milica Mugoša, Dražena Vidačić, Ivana Čađenović, Maja Baošić, Ljubica Mihailović, Maja Đurasević, Nikolija Marković, Isidora Radunović i Zorica Kostić. Selektor reprezentacije je Goran Vujović.

Odlazak reprezentacije na Evropsko prvenstvo omogućili su sponzori kompanije Symphony Luxury Holidey, Škrinjica i Vibacom.

Bonus video: