Dani humora i satire "Vuko Bezarević"

Dobitnik nagrade “Vuko Bezarević” je Miroslav Sredanović iz Trebinja, a nagradu “Mladi Tipar” žiri je dodjelio Igoru Damjanoviću iz Beograda
60 pregleda 0 komentar(a)
Dani satire, Foto: Goran Malidžan
Dani satire, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.06.2015. 13:06h

"Predstava Hmleta u selu Mrduša Donja” Crnogorskog narodnog pozorišta, koju je po tekstu Iva Brešana režirao Luka Kortina, otvoriće sjutra veče tradicionalnu manifestaciju u Pljevljima - Dani humora i satire “Vuko Bezarević”, koja se ove godine održava 29. put.

Manifestacija, koja nosi ime rano preminulog pljevaljskog pisca i satiričara, godinama okuplja najbolje humoriste i satiričare sa jugoslovenskih prostora.

Na konferenciji za medije, član Savjeta manifestacije Ismet Šljuka kazao je da će se drugog dana u 20 sati u Milet Bašti održati zabavno humorističko veče Miletisanje. U programu će nastupiti Aleksandar Čotrić, Zoran T. Popović, Milenka Cica Čolović, Husein Čuturić, Vaso Knežević, Dejan Miličić, Milorad Joknić, Rade Lala Čolović.

Publici će se predstaviti i KUD Volođa, Dragan Skender Pele, kao i poznati glumac Josif Pejaković.

Istog dana u sali Gimnazije biće održana promocija knjige nedavno preminulog aforističara Senada Strujića “Putujući Aforizam”. Dobitnik ovogodišnje nagrade “Tipar ” koja se dodjeljuje za humoristično-satirično književno djelo iz predhodne i tekuće godine, objavljno na prostoru bivše SFRJ je Bojan Ljubenović iz Beograda za knjigu satirične proze Pisma iz Srbije.

Dobitnik nagrade “Vuko Bezarević”, koja se dodjeljuje za satiričnu priču je Miroslav Sredanovića iz Trebinja, a nagradu “Mladi Tipar ” žiri je dodjelio Igoru Damjanoviću iz Beograda.

Grand Prix za karikaturu ove godine pripao je Goranu Ćeličaninu iz Varvarina, a specijalne nagrade dodijeljene su Luki Lagatoru i Savu Babiću. Na svečanoj večeri svoje aforizme govoriće Nenad Ćorilić, Mile Gjorgioski, Jovo Nikolić, Milijan Despotović, Perica Jokić, Sabahudin Hadžialić, Ninus Nestorović, Zoran Popović, Jasmina Bukva i mnogi drugi.

Bonus video: