Izložba crnogorskih umjetnika u Labinu

Radovi crnogorskih umjetnika biće predstavljeni sljedeće godine u galeriji “Dekumanus”, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka
0 komentar(a)
Miroslav Šuković rad (novina)
Miroslav Šuković rad (novina)
Ažurirano: 17.06.2015. 10:21h

U organizaciji Zajednice Crnogoraca Istarske županije, u kojoj su, prema broju stanovnika, Crnogorci najbrojniji na području Hrvatske, pod pokroviteljstvom Grada Labina, večeras će u 20 sati biti otvorena izložba crnogorskih mladih, likovnih umjetnika - Đorđija-Bata Boljevića iz Podgorice, Dijane Lazović iz Budve i Miroslava - Mira Šukovića iz Kolašina.

Prije otvaranja izložbe, o radu i djelovanju Crnogoraca u Istri govoriće predsjednik Zajednice Crnogoraca Istarske županije, Milan Bulajić, dok će o međunarodnoj kulturnoj saradnji i njenim ciljevima govoriti sekretar Saveza Crnogoraca Hrvatske, Ljubo Radović.

O autorima i njihovom stvaralaštvu govoriće direktor Narodnog muzeja Labin, Vedran Kos, a izložbu će otvoriti gradonačelnik Labina, Tulio Demetlika.

Radovi crnogorskih umjetnika biće predstavljeni sljedeće godine u galeriji “Dekumanus”, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka.

Bonus video: