Lačević se kaje zbog Popović, žao joj što Ajković nije više tukla

"Sud se mogao uvjeriti u njihovu bahatost i bezobzirnost... Da stvar bude gora, sve su snimale mobilnim aparatom, kako bi dokazivale svoja ranija postupanja svojim bivšim i sadašnjim momcima"
783 pregleda 46 komentar(a)
Nikolija Lačević, Foto: Savo Prelević
Nikolija Lačević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.06.2015. 12:43h

Podgoričanka Nina Lačević (26) rekla je da se izvinjava Mariji Popović i da se kaje zbog svega što se dogodilo, dok je za Maju Ajković navela da joj je samo žao što joj nije "ostavila trajnije posljedice".

To je istakla, u završnim riječima, u postupku u kojem se njoj, Milici Asanović (21), Andrijani Mišolić (23) i Eldi Orahovac (22), sudi za nasilničko ponašanje i zlostavljanje sugrađanki Popović i Ajković.

Suđenje je danas završeno, a presuda će biti izrečena u petak.

Njihovo nasilničko ponašanje zabilježeno je i na video snimku koji je ranije “kružio” internetom.

Zastupnik optužbe Ivan Medojević je, u završnim riječima, naveo da je jasnim i detaljnim iskazima zlostavljanih djevojaka, te video-snimkom nesumnjivo dokazano da su optužene smišljeno izvršile nasilje nad Popović i Ajković.

"Sud se mogao uvjeriti u njihovu bahatost i bezobzirnost... Da stvar bude gora, sve su snimale mobilnim aparatom, kako bi dokazivale svoja ranija postupanja svojim bivšim i sadašnjim momcima", naveo je, između ostalog, Medojević.

On je tražio i da sud, pri odmjeravanju kazne, uzme u obzir da su Lačević i Asanović ranije već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja.

Punomoćnik Ajkovićeve, advokat Srđa Lješković je istakao da njegova klijentkinja sve vrijeme ide kod psihijatra zbog ponašanja optuženih, te da one nijesu našle za shodno ni da joj se izvine zbog svega što su joj učinile.

Branilac Asanovićeve, advokat Balša Dragović je tvrdio da je dokazima utvrđeno da njegova branjenica nije ni učestvovala u nasilju nad Ajkovićevom, pa se čudi da optužba nije odustala od njenog krivičnog gonjenja vezano za taj događaj.

"U odnosu na Popović, ističemo da je okrivljena priznala, izrazila iskreno kajanje i izvinjenje oštećenoj, pa pošto se radi o veoma mladoj ženskoj osobi, studentu i ostalim olakšavajućim okolnostima na njenoj strani, predlažemo da joj sud ponovo izrekne uslovnu osudu", naveo je Dragović.

Mišolić i Orahovac nijesu došle na suđenje.

Prema Krivičnom zakoniku,mogle bi biti osuđene na kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Popovićevoj nanijete lake tjelesne povrede

Vještak medicinske struke Nemanja Radojević je, na osnovu izvještaja ljekara, procijenio da su optužene, Popovićevoj nanijele lakše tjelesne povrede, u vidu više ogrebotina po licu i tijelu.

Na pitanje sutkinje Nade Rabrenović, on je naveo da ne mora svaki udarac ostaviti trag, te da to zavisi od intenziteta sile kojom se nanosi.

Ministarstvo pravde opet pogriješilo

Danas je utvrđeno da je i izvod iz kaznene evidencije za Lačević netačan, jer je sud, u svojoj arhivi, našao protiv nje još jednu osudu za nasilničko ponašanje.

Lačević je, osim dvije osude koje se pominju u izvodu, u junu prošle godine pravosnažno osuđena na dva mjeseca zatvora, takođe zbog nasilničkog ponašanja.

Na prošlom suđenju je utvrđeno i da je izvod za Asanović, u kojem piše da nije osuđivana, netačan, jer je i ona ranije uslovno osuđivana za nasilničko ponašanje.