„Bajka o ribaru i ribici” na Dnipro Puppet Festu

Lutkarska predstava podgoričkog gradskog pozorišta biće izvedena danas u Dnjepru, na 3. Internacionalnom festivalu lutkarskih pozorišta
0 komentar(a)
Predstava, Foto: Ana Kašćelan
Predstava, Foto: Ana Kašćelan
Ažurirano: 24.10.2018. 07:59h

Višestruko nagrađivana predstava “Bajka o ribaru i ribici” (6+), u produkciji Lutkarske scene za djecu podgoričkog Gradskog pozorišta, biće izvedena danas na 3. Internacionalnom festivalu lutkarskih pozorišta “Dnipro Puppet Fest - 2018” u Dnjepru (Ukrajina).

Predstava u režiji Evgenija Ibragimova biće igrana u 11 i 13 časova na sceni Pozorišta mladih.

Festival u Dnjepru je od 21. oktobra okupio deset pozorišta iz Ukrajine, Bjelorusije, Crne Gore i Hrvatske, a publika je, do sjutra, u prilici da vidi 12 predstava na dvije lokacije - u Teatru Ševčenko i Pozorištu mladih.

“’Bajku o ribaru i ribici’ rađena je prema poznatom Puškinovom djelu. Nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka. Ova lutkarska predstava namijenjena je jednako i djeci i odraslima, jer nosi humanu poruku ispričanu isključivo lutkarskim sredstvima”, ističu iz pozorišta.

Igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić/Anđelija Rondović, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević. Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Ljudmila Genze, kompozitor Nikolaj Joakimov, dizajner svijetla Igor Fomin, dramaturg Zoran Đerić, koreograf Slavka Nelević, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Bonus video: