Starac pokraden u pljevaljskoj bolnici: Ljekari pomagali, lopovi "operisali"

Radanović je kazao da mu je novčanik ukraden iz natkasne u sobi u kojoj je ležao, dok se on nalazio na snimanju pluća. Tamo se, tvrdi, zadržao oko dva sata
43 komentar(a)
Pljevaljska bolnica, Foto: Goran Malidžan
Pljevaljska bolnica, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.06.2015. 06:39h

Policija još traga za lopovom koji je prije nekoliko dana ukrao novčanik osamdesetogodišnjem Miloradu Radanoviću, dok je boravio na liječenju na internom odjeljenju pljevaljske bolnice.

U novčaniku starca iz sela Bukovica, bilo je 790 eura, 200 švajcarskih franaka, kao i lična dokumenta.

U policiji je “Vijestima” rečeno da je u okviru istrage saslušano više osoba, među kojima i nekoliko medicinskih sestara.

Radanović je kazao da mu je novčanik ukraden iz natkasne u sobi u kojoj je ležao, dok se on nalazio na snimanju pluća. Tamo se, tvrdi, zadržao oko dva sata.

Kazao je da je 400 eura bilo u novčanicama od po sto eura, dvije po pedeset a ostatak u apoenima od 20 eura.

Milorad je rekao da je na internom odjeljenju završio zbog alergijskog napada.

“Iz Bukovice sam došao taksijem sa namjerom da pokupujem neke namirnice i da se istog dana vratim kući. U međuvremenu mi je pozlilo, pa sam otišao u Hitnu pomoć gdje sam dobio injekcije i infuziju a nakon toga sam poslat na interno odjeljenje, gdje sam zadržan na liječenju. Smješten sam u sobu broj šest gdje sam bi jedini pacijent. Narednog dana medicinska sestra me je povela na zakazano snimanje pluća, gdje sam se zadržao oko dva sata. Kad sam se vratio, u odijelu nije bilo novčanika. Odmah sam nestanak prijavio ljekarima i glavnoj sestri, koji su pozvali policiju”, rekao je Radanović, koji u Bukovici živi sam.

Direktor pljevaljske bolnice Zoran Tabaš kazao je da u svakoj bolničkoj sobi postoji upozorenje da pacijenti kod sebe ne drže novac.

“Nakon ovog slučaja, naložio sam glavnim sestrama na odjeljenjima da od pacijenata koji to dozvole, na prijemu uzmu novac na čuvanje”, rekao je Tabaš.

Bonus video: