Izgorjela štala Miomira Bojovića: Srećom, stoku sam neki dan izdigao na planinu

“Vatru je izazvao udar, koji je udario u blizini štale, zbog čega je nastalo pražnjenje i zapalila se instalacija u štali. Šteta je ogromna”,
62 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2015. 05:39h

Poljoprivredniku Miomiru Bojoviću iz sela Ubli u Kučima juče je u požaru izgorjela štala od oko 200 kvadrata i 20 tona sijena.

Bojoviću je izgorjela i mašina za mužu krava, agregat, a požar je izbio u 5:30 časova, praćen jakom eksplozijom.

“Vatru je izazvao udar, koji je udario u blizini štale, zbog čega je nastalo pražnjenje i zapalila se instalacija u štali. Šteta je ogromna”, istakao je Bojović.

Ekipa “Vijesti” kada je bila na terenu juče u Ublima, vidjela je da sijeno još uvijek gori, a od zidane štale ostali su samo zidovi.

Bojović je kazao da je srećna okolnost što je prije četiri dana izdigao 25 krava i 150 ovaca na planinu Žijevo.

“Deset godina ulagao sam u tu štalu, čak sam dobio pomoć od Ministarstva rada i socijalnog staranja od kojih očekujem da mi ponovo izađu u susret. Jer od poljoprivrede i stočarstva živim, izdržavam troje djece od kojih je jedno na fakultetu”, naveo je Bojović.

Dodao je da su komšije pružile pomoć i da su vatrogasci, policija i električari odmah došli.

Komšije su istakle da im je veoma žao što se sve dogodilo i apelovali da se Bojoviću pomogne.

“Probudila me je jaka grmljavina. Izašla sam vani i vidjela da štala gori. Odmah sam pozvala komšiju koji je kontaktirao vatrogasce”, kazala je Slavica Živković.

Ona je kazala da je njen muž plakao, a da se ona veoma potresla situacijom.

“U gašenju požara učestvovala su četiri vatrogasca sa dva vozila. Drugo vozilo stiglo je deset minuta nakon prvog, a bilo je veoma teško ugasiti vatru koja je zahvatila 20 tona sijena i krov”, saopštili su iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada.

Galerija

Bonus video: