Klisića više ne terete za pokušaj ubistva

Hici koje je Jovan Klisić ispalio, pogodili su ulazni dio i unutrašnjost lokala
1079 pregleda 7 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2015. 16:47h

Baranin Jovan Klisić izmijenjenom optužnicom tereti se za izazivanje opšte opasnosti, pošto je u septembru 2014. godine ispalio nekoliko hitaca ka lokalu „La Esquina“ brata pokojnog Luke Đurovića.

Sutkinja Vesna Moštrokol, objaviće 17. juna presudu u Višem sudu u Podgorici.

Branilac Klisića, advokat Predrag Đolević zatražio je od suda da prilikom odmjeravanja kazne, kao olakšavajuću okolnosnost, uzme to što je priznao izvršenje krivičnog djela.

"Molim sud da u obzir uzme i psihičko stanje optuženog u kojem se našao neposredno prije ispaljivanja hitaca na lokal brata pokojnog Luke Đurovića. Na to što je učinio uticalo je saznanje da mu je blizak prijatelj Armin-Muša Osmanagić tog dana ubijen ispred svog lokala”, kazao je Đolević.

Klisić je rekao da žali što je ispalio nekoliko hitaca prema ulazu lokala „La Esquina“.

"Žao mi je zbog ovoga što sam uradio. Namjera mi nije bila da bilo koga ubijem”, kazao je Klisić.

Neposredno nakon likvidacije Armina-Muše Osmanagića 16. septembra prošle godine, Klisić je uz niz psovki pucao prema lokalu ispred kojeg su se nalazili Dragan Pečurica, Mile Radulović i grupa muškaraca koji, prema policijskim evidencijama, slove za članove klana pokojnog Đurovića. U pucnjavi niko nije povrijeđen.

Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica, juče je izmijenila optužnicu, pa umjesto za pokušaj ubistva Klisić odgovara za izazivanje opšte opasnosti.

U optužnici piše da se Klisić prema lokalu zaputio motorom, nakon što je saznao da mu je drug Osmanagić ubijen. On je, navodi se, smatrao da se u tom lokalu okupljaju pripadnici suprotstavljene grupacije Luke Đurovića.

"Kada je došao ispred lokala gdje su sjedjeli Pečurica i Mile Radulović, Klisić je u pravcu lokala ispalio 12 metaka... Hici koje je Klisić ispalio, pogodili su ulazni dio i unutrašnjost lokala”.

Medenica je od suda zatražila da Klisića osudi po zakonu, jer je dokazano da je izvršio krivično djelo.

Bonus video: