Uboden u grudi i lakše povrijeđen

Dedušaj je 29. marta nožem povrijedio rođenog brata
0 komentar(a)
Zećir Dedušaj, Foto: Jadranka Ćetković
Zećir Dedušaj, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.06.2015. 14:51h

Vještak medicinske struke dr Milivoje Stijović, rekao je juče da je Gusinjac Džavid Dedušaj uboden nožem u grudi, a ne posječen. On je to izjavio u Višem sudu u nastavku suđenja Zećiru Dedušaju, za pokušaj ubistva rođenog brata Džavida.

Zećir je tvrdio da brata nije ubo nožem, već da je nakon svađe, povukao nožem s lijeva u desno i posjekao ga...

"Džavid je zadobio ubodnu ranu dimenzija 2,5 x 0,5 centimetara, a pregledi koji su rađeni nakon događaja u beranskoj bolnici, takođe ukazuju da to nije bila samo posjekotina”, kazao je Stijović.

Rekao je da ne može da precizira dubinu rane, ali je istakao da je u pitanju laka tjelesna povreda i da nije bio ugrožen nijedan vitalni organ. Džavid je kazao je njegov brat veoma „težak“ kad popije alkohol i da ga tog dana ničim nije izazvao, niti ga je psovao.

On je to izjavio u pisanom iskazu u istrazi, koji je pročitan juče. Džavid se ne nalazi u Crnoj Gori, već je otputovao za Njemačku gdje je tražio azil. Svjedok Arif Čeljaj, izjavio je da je tog dana “po njihovim pogledima vidio da nešto tu nije dobro”.

"Zato sam se, nakon odlaska, ubrzo vratio, ali tada je Džavid već bio ranjen. Zećir tada više nije imao nož u ruci”, ispričao je Čeljaj. Kazao je da nije čuo ni psovke ni svađu.

Dedušaj je, prema optužnici, 29. marta nožem povrijedio brata u kući svog oca. Nakon svađe, iz unutrašnjeg džepa izvadio je nož na rasklapanje i sječivom ranio brata u predjelu lijeve strane grudnog koša i tako s umišljajem pokušao da ga ubije.

Bonus video: