Boškan: Isplate se veliki rad i pravi pristup

Crna Gora je jedina ekipa u sve tri grupe 3. divizije koja je upisala svih devet bodova
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 16.06.2015. 14:59h

Tri meča, tri pobjede, samo jedan izgubljen set, prosječno 2.300 gledalaca po meču tokom trodnevnog turnira u „Morači“. Ovo je bilans nastupa crnogorskih odbojkaša i organizacije OSCG na prvom od dva turnira grupe F treće divizije Svjetske lige. Nakon svega, svi mogu da budu više nego zadovoljni, s razlogom.

Za debitanta u ovom takmičenju bilo koja pobjeda je bila značajna, a sve tri, redom protiv Tunisa (3:0), Portorika (3:0) i Turske (3:1), veliki su uspjeh, i pokazatelj da ekipa Slobodana Boškana ima kvalitet i za veliku scenu.

A sve to je ostvareno uz mnogo pehova, povreda Božidara Ćuka i Luke Babića prije početka turnira, te Marka Bojića na meču sa Turskom. Iako je u svakom meču neko od pojedinaca donosio prevagu, Crna Gora je pobjeđivala kao tim, u kojem je svaki pojedinac koji je ulazio u igru, njih 11 (u Podgorici jedino nije igrao Balša Radunović), davao pun doprinos ostvarenju zajedničkog cilja...

"Veliki i dobar rad je za nama u proteklih mjesec dana. Igrači i mi u stručnom štabu smo bili uvjereni da samo velikim radom i pravim pristupom možemo da doživimo ono što smo doživjeli u protekla tri dana. Svi igrači su imali priliku da se uvjere koliko težak uloženi rad može da ti se vrati. Svako u ovoj ekipi daje maksimum, izvlači iz sebe posljednji atom snage i energije, ostavlja srce na terenu, a tehničke elemente rade zaista odlično. Mislim da smo na polovini takmičenja u grupi zasluženo na prvom mjestu", kaže Boškan.

Crna Gora je jedina ekipa u sve tri grupe treće divizije koja je upisala svih devet bodova nakon prvog od dva turnira, iako su i Kina i Španija uknjižile po tri trijumfa u grupama G i H.

"Ovo je za mene samo prvi, dobar korak, iako su prošle tri utakmice. Ponedjeljak je bio dan za odmor, prilika da se emocije spuste, da se taj lijep osjećaj zbog tri pobjede vrati u normalu. Sve u cilju kako bismo mogli trezveno i na pravi način razmišljamo o onome što nam predstoji u Istanbulu za šest dana", dodaje selektor Crne Gore.

Sa osiguranim opstankom u Svjetskoj ligi, što je bio prvi cilj, Crna Gora sad ima lijepu priliku da se domogne i prvog mjesta u grupi i plasmana na fajnl-for u Slovačkoj.

"Mi u Istanbulu imamo isti raspored mečeva kao u Podgorici. Ali, za mene postoji samo prva utakmica protiv Tunisa, koji je podigao formu, ali sam uvjeren da mnogo zavisi od nas", zaključio je Boškan.

Ćaćić: Ni u snu nismo mogli da zamislimo nešto ovako

Prvi poenter naše reprezentacije nakon tri meča je kapiten Vojin Ćaćić sa 45 poena (36 iz napada, pet iz bloka i četiri asa), i osmi je na listi poentera u trećoj diviziji, drugi u grupi F, sa poenom manje od Tunižanina Maruena Garsija.

"Ni u snu nismo mogli da zamislimo nešto ovako. Nevjerovatno je da smo startovali sa sve tri pobjede. Hvala navijačima, najbolji su na svijetu, dali su nam dodatnu snagu da pobjeđujemo", rekao je Ćaćić.

Bonus video: