Vučić Ćetković izlaže u Parizu

Vučić Ćetković je rođen u Podgorici 1984. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu. Slikarstvom i ctrežom bavi se od djetinjstva, a intenzivnije u prethodnih nekoliko godina u svom ateljeu u Podgorici, gdje stvara u tehnikama ulje, akrilik, crtež i kolaž
91 pregleda 9 komentar(a)
Vučić Ćetković (novina)
Vučić Ćetković (novina)
Ažurirano: 15.06.2015. 15:47h

Crnogorski slikar Vučić Ćetković predstavio se pariškoj likovnoj publici na XVI međunarodnom umjetničkom salonu “Art Shopping”. U toku dva dana trajanja manifestacije izložbeni prostor poznat po svojim impresivnim staklenim piramidama - koje se nalaze ispred Muzeja Luvr, posjetilo je više od 20.000 ljubitelja umjetnosti.

Salon je postao značajan umjetnički događaj koji predstavlja jedinstvenu priliku da na jednom mjestu svi oni koji vole umjetnost ostvare kontakt i upoznaju rad velikog broja slikara, vajara, fotografa i digitalnih umjetnika, koji stvaraju u različitim stilovima i tehnikama.

Vučić Ćetković je rođen u Podgorici 1984. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu. Slikarstvom i ctrežom bavi se od djetinjstva, a intenzivnije u prethodnih nekoliko godina u svom ateljeu u Podgorici, gdje stvara u tehnikama ulje, akrilik, crtež i kolaž.

Imao je nekoliko izložbi u Crnoj Gori, dok se internacionalnoj publici predstavio samostalnom izložbom u galeriji 'Agora' u Savjetu Evrope u Strazburu, kao i na kolektivnim izložbama u Velikoj Britaniji i Austriji.

"U umjetničkim postupcima oslanjam se na osnovna slikarska i crtačka sredstva i jednostavan izraz koji je blizak mom unutrašnjem senzibilitetu i načinu promišljanja. Zanimaju me različite forme, strukture i pojave koje se mogu naći u prirodi ili našem neposrednom okruženju, iako su često prikrivene ili nevidljive”, kazao je Vućić Ćetković.

Bonus video: