Crnogorske autorke na Bijenalu mladih umjetnika u Milanu

Bijenale se održava od 22. oktobra do 22. novembra 2015.
0 komentar(a)
Rad Ivane Radovanović
Rad Ivane Radovanović
Ažurirano: 15.06.2015. 07:45h

Direkcija Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana (BJCEM) dostavila je Ministarstvu kulture Crne Gore rezultate ovogodišnjeg konkursa za učešće na međunarodnoj manifestaciji Mediterranea XVII - Bijenale mladih umjetnika.

Prema selekciji Direkcije Bijenala, na čelu sa umjetničkim direktorom Andreom Brućatijem, istoričarem umjetnosti, za učešće na manifestaciji Mediterranea XVII odabrani su projekti crnogorskih umjetnika iz oblasti vizuelnih umjetnosti i u kategoriji književnog stvaralaštva.

U kategoriji vizuelnih umjetnosti na Bijenalu, koje se od 22. oktobra do 22. novembra održava u Milanu, izabrani su radovi Ivane Radovanović i Milke Delibašić, a u književnoj kategoriji ostvarenja crnogorskih pjesnikinja Dragane Tripković i Tanje Bakić. U kategoriji filma nije bilo dostavljenih aplikacija.

Bijenale Mediterranea XVII održaće se u Centru za kulturu Fabrika del Vapore u Milanu, a prema propozicijama Bijenala, organizatori pokrivaju troškove smještaja za selektovane umjetnike, u periodu od 22. do 26. oktobra, i troškove postavke i osiguranja izložbe. Putne troškove i troškove transporta radova pokriva Ministarstvo kulture.

Bonus video: