Krgović vozio ukradeni "audi"?

Sivi “audi” registarskih oznaka BP 13 13, koji je Krgović vozio godinama, na spisku automobila koje potražuje Interpol
206 pregleda 38 komentar(a)
Veselin Krgović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Krgović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.06.2015. 05:24h

Tužilaštvo istražuje kako se kod bivšeg načelnika beranske policije Veselina Krgovića ”našao” “audi 4” koji potražuje Interpol.

Do tog podatka došli su inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, koji su i podnijeli prijavu protiv kolege.

To je “Vijestima” kazao izvor iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova, koji tvrdi da se za taj predmet zainteresovalo i Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Do sumnje da je sivi “audi” registarskih oznaka BP 13 13, koji je Krgović vozio godinama, neregularan, prvo su došli inspektori Odjeljenja unutrašnje kontrole. Sagovornik “Vijesti” pojasnio je da su oni provjeravali bivšeg šefa beranske policije, a potom predmet proslijedili kolegama iz privrednog kriminaliteta.

I specijalno tužilaštvo se zainteresovalo za predmet “Krgović”, tvrde iz MUP-a

Nakon provjera inspektori tog odsjeka tužilaštvu su podnijeli krivičnu prijavu protiv Krgovića. “Vijestima” je u tužilaštvu potvrđeno da provjeravaju kako je Krgović nabavio “audi” koji je ukraden u jednoj evropskoj državi.

Sagovornik iz Uprave policije kazao je da je taj automobil Krgović sa sobom dovezao kada je iz mojkovačke policije prešao u fotelju u beranskom Centru bezbjednosti.

“Vozio ga je i ranije, dok je bio u mojkovačkoj policiji. Sa tim autom došao je ovdje i koristio ga sve vrijeme dok je bio načelnik, a i nakon što je smijenjen. Oduzet mu je nedavno, i sada je parkiran u Auto-centru u Zagoriču”, kazao je sagovornik iz policije.

Krgović je u Berane stigao u junu 2010. godine kada je sa mjesta šefa mojkovačke policije postavljen za rukovodioca Ispostave granične policije Berane.

Tri godine kasnije postavljen je za šefa CB Berane. Njega godinama prate kontroverze, a između ostalog dovođen je u vezu sa švercom cigareta.

Bivši granični policajac ga je 2011. optužio da je otvorio švercerski koridor prema Kosovu. On je to demantovao.

Dvije godine kasnije bio je jedan od 40-ak “učenika” kojima je bivši šef policije Veselin Veljović u kampu Zlatica “predavao o značaju ulaska Crne Gore u NATO”.

Tim pitanjem bavila se Unutrašnja kontrola, čiji inspektori su utvrdili da se na skupu govorilo o lokalnim izborima u Mojkovcu koji su se održali par dana nakon tog sastančenja.

Prošle godine ponovo je polagao račune Unutrašnjoj kontroli, ali i tužilaštvu, koje je ispitivalo da li su beranski policajci po njegovom nalogu u aprilu i maju 2014. nekome “čuvali” kamion sa oduzetim cigaretana.

Početkom oktobra 2014, prema njegovim tvrdnjama, ispred zgrade u kojoj živi u Beranama, napali su ga nepoznati, maskirani muškarci.

Sredinom novembra iste godine ministar policije Raško Konjević disciplinski ga je kaznio zbog toga što je počinio niz povreda dužnosti nakon što je na putu od Berana ka Rožajama zaplijenjeno 150 paketa švercovanih cigareta.

Bonus video: